Δεν έχει προηγούμενο η μαζικότητα στη συμμετοχή του συλλαλητηρίου της Αθήνας για τη Μακεδονία. Από τις πρώτες πρωινές ώρες καταφθάνουν χιλιάδες διαδηλωτές από ολόκληρη τη χώρα. Περισσότερα από 1.000 άτομα έφθασαν μόνο το πρωί από την Κρήτη, ενώ 3.000 λεωφορεία μέχρι στιγμής έχουν φθάσει στην Πρωτεύουσα. Εκτός των διαδηλωτών από ολόκληρη τη χώρα μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή των Αθηναίων, που έχουν κιόλας πλημμυρίσει το κέντρο, στο οποίο ήδη επικρατεί το αδιαχώρητο. Η ελληνική αστυνομία έχει επιστρατεύσει 19.000 αστυνομικούς, καθώς και πλήθος τεχνικών επίγειων και εναέριων μέσων.

Αν και η διαδήλωση όπως τονίζουν οι διοργανωτές θα είναι ειρηνική, δεν αποκλείονται μικροεπεισόδια από μικρές περιθωριακές ομάδες που ίσως προσπαθήσουν να αμαυρώσουν το συλλαλητήριο. Ήδη χθες στο κέντρο της Αθήνας ακραίοι έκαψαν την σημαία των Σκοπιανών, προσπαθώντας να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα, ενώ ομάδες αναρχικών έχουν εκτοξεύσει απειλές, διαρρέοντας δημοσιεύματα και επιστολές. Μάλιστα μία ομάδα των Εξαρχείων, που ήδη έχει αναλάβει την ευθύνη, δεν δίστασε να επιτεθεί με μπογιές και ύβρεις στο σπίτι του κυρίου Μίκη Θεοδωράκη, που θα είναι κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση. Ο συνθέτης σε ανακοίνωσή του αμέσως μετά την επίθεση  κάλεσε τον κόσμο να μην πτοείται και να συμμετέχει στη σημερινή συγκέντρωση που αναμένεται μεγαλειώδης.

Τα συνεργεία διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν ήδη αρχίσει να αναμεταδίδουν εικόνες. Στα πρώτα σχόλιά τους, εκτός από το προφανές ξεκάθαρο εθνικό μήνυμα ενάντια στην εκχώρηση του όρου Μακεδονία, γίνεται σαφής αναφορά στο παράλληλο αντικυβερνητικό μήνυμα των διαδηλωτών, όχι μόνο όσον αφορά στους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων, αλλά κι όσον αφορά στην άλλη εθνική προδοσία που συνιστά η υπογραφή των μνημονίων και οι εκποίηση του δημόσιου πλούτου. Ακριβώς αυτό αποτυπώνεται και στο διαδίκτυο, σε σχόλια τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Originally posted 2018-02-04 12:51:41.