Το Μνημόνιο θα φέρει εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός του Μνημονίου κύριος Γιώργος Παπανδρέου και ο άνθρωπος που τον ξεπέρασε, υλοποιώντας το ξεπούλημα στους ξένους, ο κύριος Αλέξης Τσίπρας, δεν θα είναι οι μοναδικές σκοτεινές φιγούρες κατά την αιώνια διαχείριση της Ελλάδος από τους δανειστές και τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από αυτούς. Θα ακολουθήσουν και άλλοι, γιατί οι ξένοι δεν θα επιτρέψουν την ανάδειξη πατριωτών πολιτικών που να επαναφέρουν την εθνική ανεξαρτησία. Η επιβολή των ξένων συμφερόντων στην Ελλάδα δημιουργεί μόνον διαιρέσεις και η διοίκηση της χώρας μας από αυτούς δεν γίνεται επί τη βάσει της συναίνεσης, αλλά με την επιβολή προσώπων που εξυπηρετούν τα πάγια συμφέροντα των δανειστών: την άμεση εξαγωγή του μέγιστου δυνατού χρηματικού κέρδους από την διαχείριση των ελληνικών οικονομικών και την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε τρίτους.

Η βίαια εξαγωγή του όποιου οικονομικού πλεονάσματος από τον κόπο των Ελλήνων επιχειρηματιών και επαγγελματιών είναι το ένα μέρος της εξίσωσης. Το άλλο είναι ο μηδενισμός των κρατικών δαπανών για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, συνταξιούχους και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ανάγκη και στηρίζονται από επιδόματα. Η τρίτη παράμετρος είναι η εκποίηση της εθνικής επιχειρηματικής και πάγιας περιουσίας σε ξένους δημόσιους ή ιδιωτικούς παίκτες. Το τέταρτο στοιχείο είναι η υπεξαίρεση του σχολάζοντος εθνικού πλούτου, των υδρογονανθράκων και των ορυκτών. Και η πέμπτη και φαρμακερή είναι η αναμόρφωση του εθνικού χρέους τόσο και με τέτοιο τρόπο ώστε οι “μάγοι των αριθμών και των ομολόγων” να τα πιάνουν χοντρά, κάθε φορά που θα “βγαίνουμε στις αγορές”, αλλά το χρέος να είναι πάντα βουνό και η επόμενη ρύθμισή του, ζήτημα ζωής και θανάτου για την χώρα. Η οικονομική αποικιοκρατία που επεβλήθη των Απρίλιο του 2010, μέρα μεσημέρι, δηλητηρίασε τους Έλληνες και διαίρεσε βαθιά τον λαό από την πολιτική τάξη: οι τελώνες-πολιτικοί κόλλησαν με τους ξένους σαν σιαμαία. Οι υπόλοιποι άνθρωποι είναι απέναντί τους και τους μισούν θανάσιμα.

Πίσω από τους εκάστοτε υπουργούς, υφυπουργούς και τιποτένιους γραφειοκράτες των ξένων κρύβεται ένας απαίσιος βόθρος αντικρουόμενων και δαιμονισμένων συμφερόντων. Πιάσανε την Ελλάδα στο δόκανο και τώρα όποιος προλάβει δαγκώνει ό,τι του κάτσει. Η προσέγγισή τους δεν είναι πολιτική ή γεωπολιτική. Το μόνον μακροπρόθεσμο συμφέρον τους είναι η διαίρεση της Ελλάδος στο εσωτερικό και η διαίρεση των χωρών μεταξύ τους σε περιφερειακό επίπεδο. Θα επιδοτούν περιθωριακές φωνές και φρικιά της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης μέχρι να βγάλουμε το σκασμό. Θα μας επιβάλουν ανθρώπους που δεν καταπίνονται και που δεν τους θέλει ούτε η μάνα τους. Ποτέ, μα ποτέ, δεν θα επιτρέψουν να λειτουργήσει ο κοινοβουλευτισμός για την ανάδειξη αυτοδύναμων πολιτικών κομμάτων και ηγεμονικών πολιτικών προσώπων. Θα τους κόβουν τα ποδάρια, όσο είναι νωρίς. Ή θα τους παίρνουν το κεφάλι, αν το πράγμα ξεφύγει.

Έβαλαν την Ελλάδα να παίξει βρώμικο παιχνίδι στον μόνο στρατηγικό της γείτονα, την Τουρκία. Ελέω κυρίου Αλέξη Τσίπρα, ταΐζουμε 8 Τούρκους που οι γείτονες τους κυνηγούν με την κατηγορία πως αυτοί τράβηξαν την σκανδάλη για να φάνε τον Πρόεδρο κύριο Ρεντζεπ Ταγιπ Ερντογάν και πως η εντολή ήταν στα αγγλικά με προφορά Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Δεν θα εκπλαγώ αν γεμίσουμε με πλατείες του κυρίου Τσίπρα σε τριάντα χρόνια από σήμερα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έκανε χίλιες φορές χειρότερα, με αποτέλεσμα να σβηστεί ο Ελληνισμός από τον χάρτη της Μεσογείου και να φαρμακωθούν σαράντα γενιές Ελλήνων. Η επίσημη ιστορία μας όμως, μας επιβάλλεται από ξένους. Τα σχολικά μας βιβλία μεταφράζονται από ξένες γλώσσες στην παιδαριώδη, σχολική ελληνική.

Το εξάμηνο που διανύουμε, ο κύριος Τσίπρας οφείλει να ολοκληρώσει το Μνημόνιο, στην επιβολή του οποίου έχει διακριθεί με ποικίλα βραβεία και δηλώσεις από κοκοβιούς των κακοφωτισμένων γραφείων της κεντρικής Ευρώπης και από σκοτεινούς σκαντζόχειρους τους χρηματοπιστωτικού τομέα. Τώρα θα τον γδάρουν οι πάτρωνές του. Ο πρώην Πρωθυπουργός κύριος Αντώνης Σαμαράς είχε προειδοποιήσει τον κύριο Τσίπρα πως “το φαρμάκι που έχυσε θα το πιεί γουλιά-γουλιά”. Κανείς δεν λυπάται τον σαραντάχρονο Έλληνα πολιτικό. Όλοι τρέμουν για το ως πού είναι ικανός να φτάσει για τρεις ημέρες επιπλέον εξουσίας. Και οι πάντες είναι πανικόβλητοι για το ως πού είναι διατεθιμένοι οι ξένοι να τον εκβιάσουν για να πάρουν ό,τι τους καπνίσει – τώρα, που στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται.

Ο κύριος Τσίπρας ελπίζει πως θα φύγει χωρίς να τον κυνηγήσουν. Έχει διαβεβαιώσεις πως οι ξένοι θα τον προστατέψουν. Και πασχίζει να διαιρέσει τους αντιπάλους τους σε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, είτε με πολιτική εξαγορά και επιδότηση της αποστασίας, είτε αξιοποιώντας τα θέματα εθνικής πολιτικής για να σπείρει τη διχόνια μεταξύ πατριωτών, πατριδοκάπηλων και προδοτών. Τέτοιους έχει ο μπαχτσές της Νέας Δημοκρατίας σε ίσες δόσεις του ενός τρίτου.

Η διαίρεση της Ελλάδος με το Μνημόνιο είναι πολιτειακή: χώρισε ο λαός από την πολιτική τάξη. Είναι οικονομική: το οικονομικό πλεόνασμα πάει στους ξένους και όχι στην κοινωνία. Η διαίρεση είναι εθνική: κυριαρχικά δικαίωματα μετριάζονται και προσφέρονται στους γείτονες σε τιμή ευκαιρίας. Ο πολύς κόσμος θα στραφεί ενάντια στους ανθρώπους των ξένων. Γιατί χωρίς πουλημένους σατανάδες, η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από τους ξένους.

Το Μνημόνιο θα φέρει εμφύλιο πόλεμο.

Όχι επειδή η χώρα είναι διαιρεμένη. Αλλά επειδή οι ξένοι όπλισαν τους λίγους σκοτεινούς συντοπίτες μας ενάντια στην Ελλάδα και τον λαό της. Ο κόσμος θα αμυνθεί με κάθε μέσο.

 

Originally posted 2018-02-01 00:01:17.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.