Υπάρχει ένα σύστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ που θέλει πόλεμο με την Ρωσία. Πόλεμο στις ήδη υφιστάμενες στρατιωτικές εστίες, όπως η Συρία. Και πόλεμο δι αντιπροσώπων στην ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, με θέατρο επιχειρήσεων ενδεχομένως στα Σκόπια, στην Σερβία και την Ουκρανία. Εδώ και πολύ καιρό, στήνουν δολοπλοκίες εις βάρος της Ρωσίας που εν τέλει δεν καταφέρνουν να επιβεβαιωθούν.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν κάθε εθνικό συμφέρον να μην εμπλακούν στους πολεμικούς σχεδιασμούς των δυτικών παρακέντρων εξουσίας και των επίσημων κυβερνήσεων των μεγάλων χωρών. Στρατηγικά, η ελληνική κυβέρνηση πράττει αντίθετα στο να απομακρύνει τον πολεμικό κίνδυνο από την χώρα.

Συμπράττει με τους πιο σκοτεινούς κύκλους της δύσης ενάντια στους Τούρκους, συμμετέχοντας στην παρεμπόδιση της απονομής δικαιοσύνης για το ευτυχώς αποτυχημένο, αλλά πολύ αιματηρό πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία. Δεν παραδίδει τους Τούρκους κατηγορούμενους για στάση και απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου κυρίου Ταγίπ Ερντογάν. Ο κύριος Τσίπρας δεν έχει πείσει τον Τούρκο Πρόεδρο πως η αφήνει ανεπηρέαστη την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο κύριος Ερντογάν τον πληρώνει με το ίδιο νόμισμα, έχοντας θέσει την τουρκική δικαιοσύνη σε προσχηματικό συναγερμό, με την σύλληψη και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από Τούρκους επίορκους για να επέλθει ρήξη Ρωσίας-Τουρκίας και τα πολεμικά καθέκαστα στην βόρεια Συρία είναι μέρος του σχεδίου των δυτικών για εκβιασμό της Τουρκίας και εγκαθίδρυση ενός τοξικού, ειδικού καθεστώτος στα νότια σύνορά της. Η Ελλάδα κακώς γίνεται μέρος αυτών των σχεδιασμών.

Τα Σκόπια τελούν παγίως υπό διάλυσιν, αλλά ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Υπουργός του των Εξωτερικών προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις αναγνώρισης ανύπαρκτων εθνικών κεκτημένων των Σκοπιανών. Δηλώσεις που αποτελούν επίσημο στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής και δεν μπορούν να σβήστούν από την κάμερα. Οι ΗΠΑ καίγονται να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και τους δελεάζουν με λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα αφήσουν τον λογαριασμό. Αντί η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί την σπουδή των δυτικών, τα δίνει όλα δημοσίως εκ των προτέρων.

Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας εισάγει πολεμική επισφάλεια στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας μας από πεδία προστριβής που θα μπορούσαν να της είναι άσχετα. Το απόλυτο κακό θα είναι να το φέρει έτσι η ζωή που να κληθεί ο ίδιος να διαχειριστεί κρίσιμες στιγμές.

 

Originally posted 2018-04-09 16:17:11.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.