Από χθες, το σύστημα εξουσίας που υποστηρίζει και επέβαλε πολιτικούς όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κύριος Μπουτάρης, διαδίδει ποικιλοτρόπως την αμφισβήτησή του:

“Δεν νομίζω να είπε πως δεν του καίγεται καρφί αν ο Κεμάλ σκότωσε ή δεν σκότωσε Έλληνες ή ό,τι άλλο”. “Αν -και λέω αν- υπάρχει το βίντεο, μάλλον θα είναι μοντάζ”.

Μάλιστα, ο κύριος Μπουτάρης μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους διαψεύσεις: Δεν είπε τα Σκόπια “Μακεδονία” μέσα στην έδρα τους – Του ξέφυγε – Εκ παραδρομής – Δεν καταλάβαμε καλά αυτό που είπε για μετονομασία του Αεροδρομίου “Μακεδονία” για να μην μπερδεύονται όσοι προσγειώνονται – Δεν είπε το ένα – Δεν είπε το άλλο.

Μου θυμίζουν τους τύπους που λένε με ύφος εξυπνάκια: “Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων δεν συνέβη ποτέ. Είναι μούφα. Στημένα βίντεο και εικόνες από τους Σιωνιστές”.

Υποφέρουν από μια βλακώδη απανθρωπιά, που δεν συναντιέται μόνον στους σταλινικούς κομμουνιστές, αλλά και σε κάθε βρωμόψυχο άνθρωπο, που δεν σκέφτεται τί λέει, αλλά προσπαθεί να σου καλύψει το μυαλό με ανόητη σκόνη.

Μπολσεβίκοι και σοβιετικοί, Ιταλοί φασίστες και Γερμανοί ναζί, Οθωμανοί και Κεμαλικοί Τούρκοι, Βέλγοι στο Κονγκό, Βρετανοί, Ισπανοί, Γάλλοι και Ολλανδοί στις αποικίες τους, Κινέζοι στη χώρα τους και Γιαπωνέζοι στην Κίνα, Κόκκινοι Χμερ και πράσινα άλογα – όλοι διέπραξαν στυγερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μόνον ορισμένοι από αυτούς κατάφεραν να τα αποκρύψουν και να επιβάλουν την αποσιώπησή τους από την συλλογική και ιστορική μνήμη. Αυτοί που μας κάνουν κουμάντο…

Δηλώσεις όπως αυτές του κυρίου Μπουτάρη αξιοποιήθηκαν διαχρονικά για τέτοιου είδους πλύσεις εγκεφάλου. Επέτυχαν ελάχιστα. Αυτό που άφησαν πίσω τους είναι μίσος και απέχθεια που ξεσπούν με την κατάλληλη ευκαιρία.

Για όσους δεν βαρέθηκαν να το βλέπουν, το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις Μπουτάρη εδώ.

Originally posted 2018-05-22 13:14:50.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης.