Τα δύσκολα για τους εργαζόμενους τώρα ξεκινούν, αφού μέχρι τον Σεπτέμβριο θα δουν σημαντική μείωση στις αποδοχές τους.

Μάλιστα, ποιος εγγυάται ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί και μετά τον Σεπτέμβριο, αν δεν έχει αποκατασταθεί η οικονομική δραστηριότητα;

Απόψε live στις 21:00 με τον Αντώνη Παπα’ι’ωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Στην τριμηνιαία έκθεση, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους, στη βουλή, γίνεται μια πρώτη «ακτινοσκόπηση», των “μέτρων στήριξης”, που επάρθησαν, με αφορμή την «γριπούλα» και τη νέα οικονομική κρίση, στην οποία ο δήθεν ιός (που έφερε και την πανδημία) επέδρασε καταλυτικά.

Η συγκεκριμένη έκθεση (του κράτους) αναφέρει ότι το αυξημένο χρέος, που θα προκύψει, από τα διάφορα χρηματοδοτικά πακέτα και τις διευκολύνσεις (ειδικά προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, κλπ), θα πρέπει να πληρωθεί από δημόσιους πόρους.

Τουτέστιν θα επιβαρυνθούν πάλι τα συνήθη υποζύγια.

Και τον (κροκοδειλο)ιό, σε τελική ανάλυση, θα τον πληρώσουν (πάλι) οι πολίτες της χώρας.

Η κατανομή αυτού του βάρους, είτε μεταξύ κοινωνικών ομάδων, είτε μεταξύ γενεών(δηλαδή ολόκληρες γενεές θα πληρώνουν τον ιό;;;), θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ανοιχτού και ειλικρινούς δημόσιου διαλόγου (ορίστε, ΚΑΙ ειλικρινείς διάλογος), ώστε να χαραχθεί μια κοινώς αποδεκτή δημοσιονομική στρατηγική για τα επόμενα χρόνια», αναφέρει το κρατικό γραφείο(του “κόκκινου” μυθικού κράτους).

Κοινώς; Το Ράμπο τελείωσε.

Πάμε για την νέα σειρά, με (ίδιο) τίτλο το… «πρώτο αίμα».

Απόψε live στις 21:00 με τον Αντώνη Παπα’ι’ωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Πέρα από κυνική ομολογία, για το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό του ιού, η έκθεση αυτή προδίδει, την αγωνία συνολικά του κομματικού συστήματος, να διασφαλιστούν όροι συναίνεσης (μην χαθεί η κομματική “πελατεία”).

Πρωτίστως, στη διαχείριση της κρίσης και κατόπιν στο σκέλος της δημοσιονομικής πολιτικής, που θα σκληρύνει κι άλλο το επόμενο διάστημα σε βάρος του λαού.

Για λογαριασμό των ολίγων και των κοτζαμπάσηδων της διαπλοκής, υποθηκεύουν για μια ακόμη φορά το μέλλον γενεών.

Οι αίληνες πωλητικοί(μια μυθική έννοια) χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, για το «χαμένο» εισόδημα, για την ανεργία, τα «στενά δημοσιονομικά περιθώρια», για την υγεία, την δημόσια πρόνοια, την (δωρεάν;;) παιδεία, τα κοινωφελή έργα και οδηγούν (ξανά) σε πλήρη αδιέξοδο την κοινωνία.

 Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και συντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com