Όλοι περιμένουν το σινιάλο της επανάστασης. Οι ανάστατοι Έλληνες βλέπουν την πατρίδα τους να τεμαχίζεται και να πουλιέται με το ζύγι. Οι ντόπιοι πολιτικοί πυγμαίοι εκδουλεύουν για τα ξένα τους αφεντικά. Είναι αποξενωμένοι από το λαό και απεχθάνονται ό,τι αυτός σέβεται και αγαπά. Είναι ακατάλληλοι για το εθνικό έργο. Είναι λιγόψυχοι και ασπόνδυλοι για την εθνική άμυνα στον καιρό της πτώσης μας.

Το σινιάλο ανάβει. Σε μικρές και μεγάλες πόλεις της Ελλάδος και της ελληνικής μας διασποράς. Χιλιάδες κόσμου βγαίνουν στους δρόμους και κινούνται επαναστατικά. Ο πατριωτικός ακτιβισμός είναι ένα γιγάντιο, αλλά πράο ποτάμι. Αναζωογονεί τον δημόσιο χώρο – δεν τον καταστρέφει. Οικοδομεί το εθνικό φρόνημα – δεν το απαξιώνει. Σ’ αυτόν χωρούν όλοι: νέοι, γέροι, παιδιά, άνδρες και γυναίκες, φτωχοί και δυνατοί.

Η ραχοκοκκαλιά της Ελλάδας είναι ο λαός της. Αυτός την κρατά όρθια. Αυτός αποφασίζει σήμερα. Και αποφάσισε:

Η Ελλάδα έχει καταταλαιπωρηθεί πολύ, από την εποχή που άνοιξε η κερκόπορτα και την νέμονται οι ξένοι. Τώρα, οι ξένοι ζητούν από την εκβιαζόμενη πολιτική τάξη και την μικρή και έκνομη κυβέρνησή της να κόψει χέρια, πόδια και το κεφάλι: την Μακεδονία!

Οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν μετά το μνημόνιο της πτώχευσης να υπογράψουν με το αίμα τους και το μνημόνιο του τεμαχισμού της χώρας. Όσοι ακατάλληλοι, σκληρόκαρδοι και μικρόψυχοι πολιτικοί νιώθουν πιο κοντά στους ξένους παρά στους δικούς να φύγουν πρωτού τους διώξουν οι Έλληνες κακήν κακώς.

 

Originally posted 2018-07-05 12:08:23.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.