Πέρα από ιστορικές αναφορές, από γεωπολιτικές απόψεις και από οικονομικές τοποθετήσεις υπάρχει και κάτι ακόμα που καθορίζει το Μακεδονικό Ζήτημα και τις διαρκείς κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού γύρω από το θέμα, το συναίσθημα.

Ο ελληνικός λαός ως ο μακράν πιο συναισθηματικός λαός της Ευρώπης, με το φλογερό του ταμπεραμέντο, την εξωστρεφή του φύση, τον πλούσιο ψυχικό του κόσμο και την έντονη διάθεση για συζητήσεις, πορείες και ενασχόληση με θέματα που φέρουν μέσα τους τις προγονικές τους καταβολές και τις ιστορικές μνήμες των οικογενειών τους θεωρείτο αναμενόμενο να αντιδράσει με ότι μέσα διαθέτει και του επιτρέπει το σύστημα στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι Έλληνες είναι βαλκανικός λαός και δεν έχουν καμία σχέση με τους λογικοκράτες της Δύσεως ή τους μηχανικούς ανθρώπους του Βορρά της Ευρώπης. Εδώ υπάρχουν πάθη, πόθοι, συναισθήματα και δράσεις. Επομένως, το όλο Μακεδονικό Ζήτημα δεν περνάει από την ορθολογιστική σκέψη του μέσου Έλληνα, ούτε από την αριθμητική αξία της γεωπολιτικής θέσεως της Μακεδονίας, αλλά από την καρδιά του. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι για τον Έλληνα και την Ελληνίδα ένα θέμα αυστηρά καρδιακό!

Ο μέσος Έλληνας δεν χρειάζεται να διαβάσει την Ιστορία της Μακεδονίας του Απόστολου Βακαλόπουλου για να την γνωρίσει (βέβαια καλό θα του κάνει), αρκεί που την νιώθει μέσα του. Δεν είναι απαραίτητο να περιηγηθεί σε όλα τα χωριά και τις πόλεις της Μακεδονίας όπως πράξανε στο παρελθόν σπουδαίοι Ευρωπαίοι περιηγητές αναγνωρίζοντας πολλών εξ’ αυτών την δυναμική της ελληνικής παρουσίας, αρκεί που μεγάλωσε με το Μακεδονία Ξακουστή. Δεν μπορεί να γνωρίζει τα ύπουλα σχέδια υπονόμευσης και διάσπασης από τον ελληνικό κορμό της Μακεδονίας από την Γερμανία και την Αμερική για τον έλεγχο του λιμανιού Θεσσαλονίκης και την σύνδεση των ποταμών Αξιού-Βαρδάρη-Μοράβα-Δούναβη, αρκεί που διάβασε Τα Μυστικά του Βάλτου όταν ήταν παιδί. Δεν υπάρχει λόγος να γνωρίζει όλο το γενεαλογικό δένδρο των Μακεδόνων Βασιλέων, αρκεί που προφέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον καταλαμβάνει ρίγος. Η πορεία του όλου μακεδονικού εγχειρήματος περνάει από την καρδιακή χώρα του Ελληνισμού για τον απλούστατο λόγο πως η Μακεδονία είναι η καρδιά της Ελλάδος.

Στο γεωπολιτικό πεδίο υπήρξε και είναι ακόμη η συνοριοφυλακή του Ελληνισμού, στο πολιτικό πεδίο υπήρξε η ενοποιητική δύναμη του επί Μεγάλου Φιλίππου και στο συναισθηματικό πεδίο υπήρξε η αφύπνιση του ελληνικού έθνους με τον Μακεδονικό Αγώνα του 1904 αλλά και το τωρινό ξύπνημα από τον βαθύ μεταπολιτευτικό του λήθαργο οπού σηματοδότησε έναν νέο Μακεδονικό Αγώνα από το περασμένο καλοκαίρι, αυτή τη φορά όχι εναντίων των Βουλγάρων και των Τούρκων αλλά εναντίων των Ελληνόφωνων αριστερόστροφων κομιτατζήδων και των δεξιόστροφων ραγιάδων.

Ένας νέος αγώνας που οδήγησε τους Έλληνες στους δρόμους, αγνοώντας τα οικονομικά τους προβλήματα, παραμερίζοντας ιδεολογικές διαφορές, ξεχνώντας τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις για να διατρανώσει την ελληνικότητα της μακεδονικής γης και ιστορίας και να καταδικάσει την Συμφωνία των Προδοτών πληρώνοντας το με εκατοντάδες δακρυγόνα, βίαιες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, αιματοβαμμένες ελληνικές σημαίες, τρυπημένες εικόνες αγίων, λιπόθυμων γυναικών και ανδρών στα πεζοδρόμια και παιδιών να κλαίνε από την χημική φροντίδα της Ελληνόφωνης Αστυνομίας.

Η καρδιά όμως του Έλληνα δεν λύγισε. Κι αυτό είναι που φόβισε και ταρακούνησε την ευρωπαϊκή οικονομική και πολιτική ελίτ όταν είδε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες να μην ξεσηκώνονται για την αβάσταχτη φορολογία, να μην αντιδρούν στα εξαντλητικά μνημονιακά μέτρα, να ανέχονται την πολιτική διαφθορά, να υπομένουν τις εκτρωματικές νομοθεσίες περί των ομοφυλοφιλικών συμβιώσεων και της αλλαγής φύλου στην τρυφερή ηλικία των 15 αλλά μόλις το ζήτημα βρήκε καρδιά και ένιωσε στις φλέβες του το αίμα να κοχλάζει, αποφάσισε να βγει στους δρόμους και να δηλώσει πως ‘’Η Μακεδονία είναι ελληνική’’.

Αυτό είναι κάτι το οποίο, οι δυτικοί ‘’εταίροι’’ μας αλλά και οι πολιτικοί τους εντολοδόχοι θα έπρεπε να γνωρίζουν πως ο ελληνικός λαός είναι απρόβλεπτος, ευμετάβλητος και παρορμητικός. Και πως η ιστορία δεν γράφεται με τους αριθμούς, τους νόμους των ανθρώπων ή τους ενεργειακούς πόρους των εδαφών αλλά με τις καρδιές των ανθρώπων και τα ενεργειακά αποθέματα των ψυχών τους.

Originally posted 2019-04-03 23:22:20.