Τον Οκτώβριο του 2019, ο Μπιλ Γκέιτς οργάνωσε στην Νέα Υόρκη κλειστό σεμινάριο για λίγους και εκλεκτούς, στο οποίο τους εκπαίδευσε σε μια επερχόμενη πανδημία κορονοϊού των νυχτερίδων που θα φέρει 65 εκατομμύρια νεκρούς. Ήταν το διαβόητο “Συμβάν 201”.

Τώρα μαθαίνουμε πως Ιταλοί ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο υψηλότερος από τον συνήθη αριθμό κρουσμάτων σοβαρής πνευμονίας και γρίπης που παρατηρήθηκε στη Λομβαρδία κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019 να αποτελούσε ένδειξη ότι ο νέος κορονοϊός είχε εξαπλωθεί νωρίτερα απ’ όσο πιστεύουν οι επιστήμονες μέχρι τώρα.

Ο Αντριάνο Ντεκάρλι, επιδημιολόγος και καθηγητής ιατρικής στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, είπε ότι υπήρξε “σημαντική” αύξηση των ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν για πνευμονία και γρίπη στις περιοχές του Μιλάνου και του Λόντι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019: όπως ακριβώς δήλωσαν επισήμως και οι Κινέζοι για τις πνευμονίες και τους θανάτους από γρίπη στις ΗΠΑ. Όπως είπε στο πρακτορείο Reuters, δεν μπορεί να δώσει ακριβή στοιχεία, όμως “εκατοντάδες” περισσότεροι άνθρωποι απ’ ότι συνήθως μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία τους τρεις τελευταίους μήνες του περασμένου έτους σε αυτές τις περιοχές –δύο πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό– πάσχοντας από πνευμονία και με συμπτώματα γρίπης. Ορισμένοι από αυτούς πέθαναν.

Ο Ντεκάρλι εξετάζει στα νοσοκομειακά αρχεία για τις περιπτώσεις όχι μόνο αυτών των ασθενών αλλά και για ανθρώπους που πέθαναν αργότερα στο σπίτι τους με στόχο να εξακριβώσει αν η επιδημία του νέου κορονοϊού είχε φτάσει στην Ιταλία από τότε.

“Θέλουμε να μάθουμε αν ο ιός βρισκόταν ήδη εδώ στην Ιταλία στα τέλη του 2019 και, αν ναι, γιατί δεν εντοπίστηκε για σχετικά μεγάλη χρονική περίοδο, ώστε να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα στην περίπτωση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας”, εξήγησε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ισχυρίζεται ότι ο νέος κορονοϊός και η ασθένεια Covid-19 την οποία προκαλεί ήταν άγνωστα πριν αναφερθεί το πρώτο κρούσμα στην Ουχάν της κεντρικής Κίνας τον Δεκέμβριο. Ο Μπιλ Γκέιτς φαίνεται να συζητούσε ανοικτά εδώ και χρόνια την επερχόμενη πανδημία από κορονοϊό τύπου SARS: αυτό ακριβώς που αγνοούσε ο ΠΟΥ και οι αρχι-λοιμωξιολόγοι μας συστηματικά, μέχρι να ξεκινήσουν να πεθαίνουν κατά χιλιάδες οι άνθρωποι στην Ασία και την Ευρώπη.

Ο Ντεκάρλι είπε ότι αφού ολοκληρωθεί η έρευνά του οι τοπικές υγειονομικές αρχές ενδέχεται να ζητήσουν άδεια για την εκταφή των πτωμάτων εκείνων των ασθενών που έφεραν ύποπτα συμπτώματα.

Αυτοί που αμφισβητούν το ενδεχόμενο να μόλυνε ο Νέος Κορονοϊός 2019 τον κόσμο νωρίτερα, δεν λαμβάνουν υπόψιν τους το ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας και το αποκλείουν αυθαίρετα.

*Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.