Η παγκοσμιοποίηση της τεχνοκρατίας χρησιμοποιεί την πανδημία COVID-19 για να παρακάμψει τη δημοκρατική λογοδοσία, να παρακάμψει την αντιπολίτευση, να επιταχύνει την ατζέντα τους και να την επιβάλει στο κοινό κατά της θέλησής μας.

Το Great Reset (Μεγάλη Επαναφορά) αναφέρεται σε μια παγκόσμια ατζέντα για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του κόσμου μέσω της ψηφιακής παρακολούθησης.

Θα είστε συνδεδεμένοι σε αυτό μέσω ενός ηλεκτρονικού αναγνωριστικού. που συνδέεται με τον τραπεζικό λογαριασμό σας και τα αρχεία υγείας σας και ένα αναγνωριστικό κοινωνικής ασφάλισης, που θα καταλήξει να υπαγορεύει κάθε πτυχή της ζωής σας. Όσα στοιχεία δεν έχετε δώσει ασυναίσθηστα και οικειοθελώς μέσα από τις σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές και τα κοινωνικά δίκτυα, θα τα δώσει η Κυβέρνησή σας με την μορφή γιγάντιων πακέτων δεδομένων οικονομικής δραστηριότητας, που πια θα αποθηκεύονται όχι σε κρατικούς servers στην πατρίδα μας, αλλά σε… data centers που το καλώδιό τους βγάζει στη Silicon Valley.

Η Μεγάλη Επαναφορά μεθοδεύει την απαλλαγή από τον καπιταλισμό και την ελεύθερη επιχείρηση, και την αντικατάστασή τους με την τεχνοκρατία, που αναφέρονται δημόσια ως «βιώσιμη ανάπτυξη» και «συμμετοχικός καπιταλισμός». Η προγραμματισμένη οικονομική καταστροφή για τους μεγάλους και τους μικρούς ελέω Lockdown θα μας φέρει μπροστά σε ένα πρωτοφανές πρόγραμμα εξωτερικού δανεισμού. Κάποιοι προσφέρουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση 2 τρισεκατομμύρια ευρώ με 0,5% επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής. Έτσι, λίγοι θα ελέγχουν όλη την Ευρώπη και τους πολίτες της μέσα από το χρέος.

Θα ακουστεί ως απίστευτα καλό νέο η ανακοίνωση διαγραφής ιδιωτικού χρέους προς το κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Η διαγραφή όμως, όπως και η αγορά τεράστιων δόσεων εμβολίων δεν θα είναι δωρεάν για τα κρατικά ταμεία: την τρύπα θα την πληρώσει ο καθένας από εμάς, όταν πια θα “έχει απομακρυνθεί εκ του ταμείου”.

Ιδίως στην μετά το 2008 εποχή, η έκθεση των χωρών στον εξωτερικό δανεισμό έχει μειωθεί ορατά και οι μεγάλοι του κόσμου μηχανεύουν την επόμενη φάκα χρέους που θα μας πιάσει με τον άνευ προηγουμένου εξωτερικό δανεισμό.

Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας ζωής που να μείνει ανέπαφος από αυτήν την μεθόδευση. Η προγραμματισμένη μεταρρύθμιση θα επηρεάσει τα πάντα, από την κυβέρνηση, την ενέργεια και τη χρηματοδότηση έως τα τρόφιμα, την ιατρική, την ακίνητη περιουσία, την αστυνόμευση και ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους συνανθρώπους μας γενικά.

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής αποτελεί σημαντικό εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο, γι ‘αυτό καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι άνθρωποι να χαλαρώσουν τις απόψεις τους σχετικά με το δικαίωμα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Στις ΗΠΑ, έχουμε επίσης το Σύνταγμα που εμποδίζει, και γι ‘αυτό αυξάνονται οι προσπάθειες της Καμπάλ για ωμή παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία και εκλογή Προέδρου από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, υπονόμευσης, καταστρατήγησης, αγνόησης ή ακύρωσης του Συντάγματος.

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά

Originally posted 2020-11-19 10:18:15.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.