Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι από καιρό ο πιο γενναιόδωρος πάροχος υγείας και ανθρωπιστικής βοήθειας στον κόσμο σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτή η βοήθεια παρέχεται με την υποστήριξη του Αμερικανού φορολογούμενου με την εύλογη προσδοκία ότι εξυπηρετεί έναν αποτελεσματικό σκοπό και προσεγγίζει όσους έχουν ανάγκη.

Δυστυχώς, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απέτυχε άσχημα από αυτά τα μέτρα, όχι μόνο στην απάντησή του στο COVID-19, αλλά και σε άλλες κρίσεις υγείας τις τελευταίες δεκαετίες. Επιπλέον, ο ΠΟΥ αρνήθηκε να υιοθετήσει επειγόντως απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αρχίζοντας με την απόδειξη της ανεξαρτησίας του από το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα.

Όταν ο Πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτόν τον οργανισμό, κατέστησε σαφές ότι θα αναζητούσαμε πιο αξιόπιστους και διαφανείς εταίρους.

Αυτή η απόσυρση αρχίζει να ισχύει στις 6 Ιουλίου 2021 και μετά την ανακοίνωση του Προέδρου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάζεται για να εντοπίσει εταίρους για να αναλάβει τις δραστηριότητες που είχε αναλάβει προηγουμένως η ΠΟΥ.

Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώνουν τα επόμενα βήματα σχετικά με την απόσυρσή μας από τον ΠΟΥ και την ανακατεύθυνση των αμερικανικών πόρων. Αυτή η ανακατεύθυνση περιλαμβάνει τον επαναπρογραμματισμό του υπολειπόμενου υπολοίπου του προγραμματισμένου φορολογικού έτους 2020 για τις συνεισφορές του ΠΟΥ για να πληρώσει εν μέρει άλλες αξιολογήσεις του ΟΗΕ.

Επιπλέον, έως τον Ιούλιο του 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μειώσουν τη δέσμευσή τους με τον ΠΟΥ, για να συμπεριλάβουν την ανάκληση των αναλυτών του Υπουργείου Υγείας και Ανθρώπινης Υπηρεσίας (HHS) από τα κεντρικά γραφεία της ΠΟΥ, τα περιφερειακά γραφεία και τα γραφεία της χώρας, και την ανάθεση αυτών των εμπειρογνωμόνων. Η συμμετοχή των ΗΠΑ σε τεχνικές συναντήσεις και εκδηλώσεις του ΠΟΥ θα καθορίζεται κατά περίπτωση.

* Επίσημη δήλωση του Λευκού Οίκου | 3 Σεπτεμβρίου 2020

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!