Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αμφισβητεί το επίσημο αφήγημα των νεκρών από κορονοϊό, υποδηλώνοντας ότι οι αριθμοί ενδέχεται να έχουν διογκωθεί.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο πρόεδρος και τα βασικά μέλη της διοίκησής του υπαινίχθηκαν ότι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και τις κρατικές υπηρεσίες υγείας ενδέχεται να είναι υψηλότερα από τον πραγματικό αριθμό.

Συγκεκριμένα, υπάρχει υποψία μεταξύ των στελεχών του Λευκού Οίκου, ότι τα στοιχεία που ταξινομήθηκαν από αξιωματούχους υγείας περιλαμβάνουν άτομα που είχαν θετικά αποτελέσματα στον κοροναϊό, αλλά πέθαναν από άλλες αιτίες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Τραμπ είπε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία περίμενε τουλάχιστον 95.000 θανάτους από κορονοϊό στις ΗΠΑ και ότι ο αριθμός θα μπορούσε να φτάσει τα 100.000. “Ενδέχεται να μιλάμε για 95.000 ανθρώπους τελικά”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο την περασμένη Παρασκευή. “Μπορεί να μιλάμε για κάτι περισσότερο από αυτό.”

Από το Σάββατο το πρωί, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 96.000 θάνατοι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το οποίο παρακολουθεί την επιδημία χρησιμοποιώντας συνδυασμένες πηγές δεδομένων.

Πάνω από 1,6 εκατομμύρια περιπτώσεις κορανοϊού έχουν αναφερθεί στις Η.Π.Α., με τον υψηλότερο αριθμό από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Υπήρξαν πάνω από 350.000 επιβεβαιωμένες αναρρώσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο μήνα, η Δρ Deborah Birx, συντονιστής ανταπόκρισης του κορονοϊού για τον Λευκό Οίκο, υπαινίχθηκε ότι ο ορισμός του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ για τους θανάτους που σχετίζονται με κορονοϊό ήταν πιο χαλαρός από ό, τι σε άλλες χώρες. Ακόμα και αυτή η ειλικρινής διατύπωση απέχει πολύ από την κυνική, σκανδαλώδη και ποινικά κολάσιμη ομολογία του επικεφαλής της ελλαδικής επιτροπής για τον κορονοϊό Δρος Σωτηρίου Τσιόδρα ότι στην Ελλάδα καταγράφουμε περισσότερους θανόντες από αυτούς που πραγματικά έχασαν την ζωή τους λόγω κορονοϊού.

Οι πολίτες στην Ελλάδα απαιτούν ένα παράδειγμα ηγεσίας όπως του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Αντ’ αυτού, ο Πρωθυπουργός τους Κυριάκος Μητσοτάκης τους υποβάλει σε οικονομική ευθανασία και κατ΄οίκον εγκλεισμό επί τη βάσει ψευδών στοιχείων που, και έτσι να ήταν, απέχουν παρασάγγες από οτιδήποτε θα θύμιζε πανδημία και θα δικαιολογούσε την γενική χρήση μη φαρμακευτικών μέτρων (μάσκες, αντισηπτικά, κτλ) και αυταρχικών απαγορεύσεων.

Πολιτικοί με σκοτεινά σχέδια όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάζονται το φόβητρο ενός σπιράλ θανάτων από ή με κορονοϊό: αλλά η μοίρα δεν θα τους κάνει ούτε αυτή την μικρή χάρη. Η φύση και οι δημοκρατικοί πολίτες θα τους αποβάλουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.