Ο Κυριάκος πιστεύει στο δόγμα “Κάντο όπως ο Σοχός”: ανταμοίβει τους ψηφοφόρους τους με “εθνική αλλαγή δέρματος”. Όσοι δεν γουστάρουν Διονύσιο Σολωμό, μπορούν να μαθαίνουν την “Μακεδονική”. Οι κάτοικοι της Νοτίου Μακεδονίας μπορούν να παιανίζουν τον ύμνο της Βόρειας Μακεδονίας: “Σήμερα, πάνω από την Μακεδονία, νέος ήλιος γεννιέται” κλπ. Τέλος, οι νησιώτες που τσινάνε στα τέως κόκκινα νησιά, μπορούν να πάνε να ζήσουν στις νέες δομές φιλοξενίας για Έλληνες: προτείνω να είναι all-inclusive, με πλήρη διατροφή πρωί, μεσημέρι, βράδυ και pop μουσική Πακιστάν από τα μεγάφωνα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παρήγγειλε να παίζουν ερωτικές ταινίες της Τζούλιας τον καιρό που έφερνε το Μνημόνιο. Οι Έλληνες -Πασόκοι και οι λίγοι υπόλοιποι- έσπαγαν πλάκα με το ΔΝΤ, τα “γιούχου” κουρέματα των ξένων τζιτζιφιόγκων που “ψωνίζαν από τα στοκατζίδικα τα φτηνά κοστούμια τους”, όπως έλεγε ο μέγας Πασοκάνθροπος Ρέππας.

Όταν το φάντασμα του Ανδρέα Παπανδρέου προσπάθησε να τους προειδοποιήσει σε νέα ελληνική γλώσσα πως η μουσαντένια πτώχευση θα τους πάρει και τα βρακιά και θα τους βάλει να σκοτωθούν με τους γείτονές μας, αυτοί τραγουδούσαν ανέμελοι “Λεφτά Υπάρχουν”. Ανέχτηκαν τον βιασμό της Μακεδονίας από τον κόκκινο Αλέξη, το παιδί του Πάπα και του Σόρου. Ανέχονται να ακούνε τον Κυριάκο ότι θα σεβαστεί τις Πρέσπες και πως πρέπει να γρηγορέψουν οι αποδόσεις ασύλου σε όλους για να έρχονται μια ώρα αρχύτερα από τα νησιά κατά δόθε.

Τώρα, είναι περιττό να κλαίνε. Πάει…

IOANNIS NASIOULAS
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Originally posted 2020-02-26 10:27:31.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.