Σε ένα ταξίδι με έξι σταθμούς διάρκειας τριών ημερών, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κύριος Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, θα προσπαθήσει – όπως αναφέρεται στη Deutsche Welle – να ενθαρρύνει την ενταξιακή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων. Ο κύριος Γιούνκερ θα επισκεφτεί τα Σκόπια, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχοντας βαθιά γνώση των προβλημάτων των δυτικών Βαλκανίων και των μεταξύ τους διαφορών, θα προσπαθήσει να πιέσει για γρήγορες λύσεις , αφού υπάρχει αναγκαιότητα και στρατηγική σημασία για την είσοδό τους στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Πέραν των διαφορών είναι πολύ σημαντική η προσήλωση των δυτικών βαλκανικών χωρών στις προτεινόμενες και απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που αφορούν σε πολλούς και σημαντικούς τομείς της λειτουργίας του κράτους. Η υπενθύμιση της επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων βρίσκεται πρώτη στην ατζέντα του κυρίου Γιούνκερ, ο οποίος λίγο πριν ξεκινήσει ανέφερε πως το ερχόμενο καλοκαίρι μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την έναρξη των ενταξιακών διαδικασιών.

 

Originally posted 2018-02-25 12:10:56.