Νέο «φιλανθρωπικό χτύπημα» από τον Γκέιτς, που έχει την ικανότητα να βλέπει το «μέλλον».

Ο Γκέιτς, επανέρχεται με νέες προβλέψεις, καθώς κανείς δεν ξεχνά ότι είχε προβλέψει προ εξαετίας τη δοκιμασία, που περνάει τώρα η ανθρωπότητα.

Το 2015 ο Γκέιτς είχε «προφήτεψει» την εξάπλωση μίας πανδημίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Έίχε εκτιμήσει τότε ότι ένας ιός θα μπορούσε να προσβάλει τον άνθρωπο και μάλιστα με άμεσο και εύκολο τρόπο, όσο εκείνος θα βρίσκεται στο αεροπλάνο ή σε ένα κατάστημα, προειδοποιώντας παράλληλα για το γεγονός ότι ο πλανήτης δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει μία θανατηφόρα πανδημία.

Τώρα, o Γκέιτς, επανέρχεται με νέες προβλέψεις, που είναι εξίσου επικίνδυνες.

Σε διαδικτυακή συνέντευξη του, ο «μέγας φιλάνθρωπος» Γκέιτς δεν παρέλειψε να ξεστομίσει το «σας τα έλεγα», για το οποίο ωστόσο τόνισε ότι δεν «κομπάζει», αφού «δεν του δημιουργεί όμορφο συναίσθημα».

Το κεντρικό ζήτημα ήταν πάντως το επίπεδο προετοιμασίας των κοινωνιών, για μελλοντικούς κινδύνους και ο «διανοούμενος» δεν είχε ενθαρρυντικές απαντήσεις για αυτό, θεωρώντας ότι η «κλιματική αλλαγή» και η «βιοτρομοκρατία» θα μπορούσαν να τις αιφνιδιάσουν με ανάλογο τρόπο.

«Υπάρχουν πολλές μολυσματικές ασθένειες του αναπνευστικού, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ τρομακτικές γιατί μπορείς να προσβληθείς οπουδήποτε. Η μία έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Ο απολογισμός των θανάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχουμε στην πανδημία», εκτίμησε ο Γκέιτς.

Κατόπιν αναφέρθηκε σε έναν τεχνικά κατασκευασμένο ιό, λέγοντας ότι «θα μπορούσε να δημιουργηθεί από κάποιον που θα ήθελε να προκαλέσει μία καταστροφή. Η αντιμετώπιση ενός τέτοιου ιού θα είναι πιο δύσκολη από αυτή μίας επιδημίας που προέρχεται από τη φύση».

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά, οι προειδοποιήσεις του Γκέιτς, δεν θα βγουν σωστές. Δεν επιθυμούμε άλλες «προφητείες» εκ των χειλέων του.