
«Δεν κρύψαμε ποτέ ότι αναγνωρίζουμε τα αριθμητικά στοιχεία του. Αλλά η δικαιοσύνη και τα δικαστήρια είναι ανεξάρτητα. Αυτήν ακριβώς την ανεξαρτησία θέλουμε να τη βελτιώσουμε στην Ελλάδα. Αν όμως μας ζητήσει το δικαστήριο να καταθέσουμε υπέρ του, θα το κάνουμε».
Τάδε έφη ο Έλληνας πρωθυπουργός στην σημερινή του συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, περιχαρής για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, στο κράτος, στο έθνος και στην γλώσσα των Σκοπιανών, Σλαβο-Βούλγαρων γειτόνων μας.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ επί πρωθυπουργίας κ. Γιώργου Παπανδρέου, κ. Ανδρέας Γεωργίου κρίθηκε και από τον Άρειο Πάγο τελεσίδικα ένοχος. Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πατρίδας μας απέρριψε την αίτηση για αναίρεση που είχε ασκήσει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε πως δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Στατιστικής Αρχής το 2010, για το ύψος του ελλείμματος του έτους 2009, ώστε να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τα υπόλοιπα μέλη της Αρχής τους υπολογισμούς του κυρίου Γεωργίου και ανθρώπων της EUROSTAT που ανέβασαν το έλλειμμα πάνω από το 15%.
Στο Εφετείο, ο κ. Γεωργίου κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Με την απόφαση του Αρείου Πάγου, η ποινή του αυτή έγινε αμετάκλητη.
Ενδιαφέρον είναι πως πρωτοδίκως, σε άλλες εποχές, ο κύριος Γεωργίου είχε απαλλαγεί…
Ταυτόχρονα, εκκρεμεί η κρίση του Συμβουλίου Εφετών για την κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κύριος Γεωργίου ότι διόγκωσε το έλλειμμα του 2009, ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί η υπαγωγή της Ελλάδος στο καθεστώς του ΔΝΤ και να της επιβληθεί ο ξένος έλεγχος στην νομοθεσία, την διοίκηση και την οικονομία της.
Μάρτυρας, παρών στο EUROGROUP του Οκτωβρίου του 2009, ανέφερε πως ο κύριος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε ως «πολιτική απόφαση» την αναθεώρηση του ελλείμματος προς τα πάνω. Για να εμφανιστεί το έλλειμμα του 2009 μεγαλύτερο, ο κύριος Ανδρέας Γεωργίου υπολόγισε τα στοιχεία έτσι ώστε:
-να μειωθεί η αποτίμηση του πλεονάσματος των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης,
-να καταταγούν ως φορείς του δημοσίου πολλοί ελλειμματικοί οργανισμοί και συνεπώς το έλλειμμα και το χρέος τους να επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο
-να χρεωθούν άμεσα τα γιγάντια χρέη δισεκατομμυρίων από τις ανταλλαγές ομολόγων που έκανε η κυβέρνηση του κυρίου Κώστα Σημίτη με την Goldman Sachs για να ενταχθούμε στην Ζώνη του Ευρώ, πολύ πριν την ημερομηνία αποπληρωμής τους.
Οι τρεις αυτές καθοριστικές κινήσεις απαιτούν χρονοβόρες εθνικολογιστικές και αναλογιστικές μελέτες, αλλά έγιναν σε αστραπιαίο χρόνο, σε μια χώρα που αδυνατούσε και πριν και μετά το Μνημόνιο να βγάλει τα ετήσια νούμερα παρά μόνον μετά από αργοπορία ετών…
Οι τρεις αυτές καθοριστικές κινήσεις έγιναν με τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κύριο Ανδρέα Γεωργίου, να είναι ταυτόχρονα επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και υπάλληλος του ΔΝΤ – συνεπώς δεσμευόταν από την υποχρέωση πίστης στο ΔΝΤ και εχεμύθειας. Έγιναν, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν υποχρεωμένη να τις κάνει ή μπορούσε να τις αναβάλει, βάσει του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών ESA 1995/2008. Έγιναν, με τον κύριο Γεωργίου να μην συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, μέλη του οποίου από τότε τον καταγγέλουν.
Την 1η Αυγούστου 2017, η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε τον κύριο Γεωργίου για το ότι δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαβίβαση τον Νοέμβριο του 2010 των στοιχείων που αποφάσισε για το έλλειμμα του 2009. «Η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία» ανέφερε ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του. Ο κύριος Γεωργίου τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή. Ένα ολόκληρο έθνος θέλει να γνωρίζει αν υπήρχε δόλος στην μεθόδευση αυτή, ποιό ήταν το κίνητρο και ποιός ο ηθικός αυτουργός της…
Ο κύριος Γεωργίου δεν κατοικεί στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Υπήρξε επιλογή του τότε πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Originally posted 2018-06-17 18:41:23.