Τσουνάμι οργής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ελλάδα έχει προκαλέσει η μεθόδευση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου να διατάξει την διαστροφή του τυπικού της Θείας Μετάληψης, επιβάλλοντας την χρήση διαφορετικής λαβίδας για κάθε πιστό. Πλήθος φωνών ζητούν την παραίτησή του.

Η οδηγία του προς τους υφισταμένους του κληρικούς είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, μετά από ένα συνεχές περίεργων και παρεξηγήσιμων δηλώσεων που προσβάλουν την Ιερά Παράδοση, όπως η παρομοίωση της Θείας Μετάληψης με την δωρεά οργάνων. Το γαϊτανάκι των αιρετικών δηλώσεων του Ελπιδοφόρου έρχεται να δέσει με αυτές των ανθρώπων του “13033”: του Ηλία Μόσιαλου και της Νίκης Κεραμέως.

Σαφή, λοιπόν, οδηγία για την προσφορά της Θείας Κοινωνίας έχει δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στους Κληρικούς της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, δηλαδή σε Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ και Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής θα πρέπει να γίνεται χρήση διαφορετικής λαβίδας για κάθε πιστό.

Οι οδηγίες περιέχονται σε εκτενές υπόμνημα με ημερομηνία 18 Μαΐου που εστάλη στους ιερείς των κοινοτήτων της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, με την επισήμανση ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημοσιευθεί, να κοινοποιηθεί ή να αντιγραφεί σε email ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο Ελπιδοφόρος με πολιτικά…

Με το που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Γιάννης Νασιούλας, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης προέβη στην ακόλουθη δημόσια δήλωση:

“Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος πρέπει να παραιτηθεί άμεσα. Είναι ανάξιος, αιρετικός και προδίδει την Ορθοδοξία. Οι ευλογίες της στοάς δεν θα του βγουν σε καλό”.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!