Η Πιονγκγιάνγκ (πρωτεύουσα Β. Κορέας), προ ολίγου, ανέφερε, ότι από τη σύνοδο κορυφής, πριν από δύο χρόνια, οι ΗΠΑ, από την μια, εμφανίστηκαν φιλικές και από την άλλη επιδίωξαν αλλαγή καθεστώτος.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Η Βόρεια Κορέα, δεν βλέπει κανένα μελλοντικό όφελος, στη διατήρηση της «καλής σχέσης» μεταξύ του Κίμ και του Τράμπ, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, σχετικά με την «επέτειο» των δύο ετών, της πρώτης συνόδου κορυφής των δύο ηγετών.

«Οι πολιτικές των ΗΠΑ, αποδεικνύουν ότι η Ουάσιγκτον, παραμένει μια μακροπρόθεσμη απειλή για το κράτος της Βόρειας Κορέας και το λαό της», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ri Son, σε δήλωση του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου KCNA.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Η σύνοδος κορυφής της Σιγκαπούρης τον Ιούνιο του 2018 αντιπροσώπευσε την πρώτη φορά, που ένας αμερικανός πρόεδρος, κάθισε στο ίδιο τραπέζι, με έναν ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Βεβαίως η ανακοίνωση, που ακολούθησε τη συνάντηση ήταν «ελαφριά», σχετικά με τις λεπτομέρειες, επιλέγοντας αντ ‘αυτού τέσσερις γενικές δεσμεύσεις.

Ο Ρι, ανέφερε εκ των υστέρων, ότι η κυβέρνηση Τράμπ, φαίνεται να είναι ανοιχτή σε συνομιλίες, ενώ ταυτόχρονα, επιδιώκει να απομονώσει, να κάνει την Β. Κορέα να ασφυκτιεί και να την απειλήσει με προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα, ζητώντας αλλαγή καθεστώτος.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com