Η νομική αναγνώριση του δικαιώματος σε ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν και να αναθρέφουν παιδιά είναι ένα κοινωνιολογικό έγκλημα. Ως άνθρωποι, ως ενεργοί πολίτες και ως επιστήμονες οφείλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη αντίθεσή μας και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε κάτι τέτοιο να μην ισχύσει ποτέ στην πατρίδα μας την Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση του κυρίου Αλέξη Τσίπρα και του κυρίου Πάνου Καμμένου κατέθεσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο νομοσχέδιο που προβλέπει το δικαίωμα αναδοχής και υιοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια.

Η πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τα παιδιά χωρίς οικογένεια το δικαίωμα να έχουν μητέρα και πατέρα, ή αναδοχη οικογένεια αποτελούμενη από άνδρα και γυναίκα. Η πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από άτεκνα ζευγάρια να υιοθετήσουν ή να γίνουν ανάδοχες οικογένειες. Η οικογένεια είναι ένα έμφυλο αγαθό.

Η άποψη πως το ομόφυλο ζευγάρι είναι κατάλληλο για υιοθεσία παιδιού χρήζει μιας ευρείας και αξιόπιστης επιστημονικής τεκμηρίωσης, ώστε να μπορεί να συζητηθεί η νομοθέτησή της. Τέτοια επιστημονική βάση δεν υφίσταται ούτε κατά διάνοια. Επιπλέον, απαιτεί κοινωνική συναίνεση που ως μείζον εθνικό ζήτημα που άπτεται της κοινωνικής αναπαραγωγής, μπορεί να βεβαιωθεί μόνον με δημοψήφισμα.

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά

Originally posted 2018-04-18 18:57:04.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.