“Κάνουμε πως δουλεύουμε και αυτοί κάνουν πως μας πληρώνουν”, το αθάνατο μαύρο χιούμορ των Σοβιετικών για την οικονομία-σκιάχτρο, που είχε με πολλή στοργή οικοδομήσει η κομμουνιστική δικτατορία των πατερούληδων του έθνους. Όσοι σκάλισαν βαθύτερα την κακοδαιμονία των κομμουνιστικών καθεστώτων, πάντοτε κατέληγαν σε ένα πρώτον κινούν: την αιμοβόρο εμμονή για εξουσία. Το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα που επιβλήθηκε στην υπό λεηλάτησιν Ελλάδα από τον κύριο Τσίπρα εξυπηρετεί ακριβώς και μόνον αυτόν τον σκοπό.

Οι παλαιότεροι μπορεί να θυμούνται τον δράκουλα-δικτάτορα της κομμουνιστικής Ρουμανίας Τσαουσέσκου, που πλήρωνε τα χρωστούμενα μέχρι τελευταίου Λεκ στους ξένους πιστωτές της χώρας του και μέσα οι κόσμος πέθαινε από λιμό. Έχτισε, όμως και το Παλάτι του Λαού – το υψηλότερο κτίριο στο Βουκουρέστι, ένα απαίσιο μεγαθήριο για να μένει μέσα με την αγία οικογένειά του. Είναι εκεί που βρήκαν, μετά τον τουφεκισμό του μπροστά στην κάμερα, τα χρυσά κουτάλια και τα πανάκριβα αυτοκίνητα – γνώριμη μανία όλων των δαιμονισμένων μαρξιστών πολιτικών.

Ο κύριος Τσίπρας έκανε από πολύ νωρίς την επιλογή του. Κάνοντας όπως ακριβώς του παραγγέλθηκε, μαζεύει το όποιο εθνικό πλεόνασμα και το εξάγει έναντι των χρεών στους ξένους δανειστές: έτσι αγόρασε χρόνο για τον εαυτό του και την καρέκλα. Εμπέδωσε μια νέα αποικιοκρατία, που την επέβαλε νύχτα στην χώρα ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου.

Μοιάζω κι εγώ ανησυχητικά στον κύριο Τσακαλώτο, έχοντας ανδρωθεί επιστημονικά με τα θεωρητικά σχήματα ανάλυσης του Ιμμάνουελ Βαλερστάιν, του Σαμίρ Αμίν και τα γραπτά του Ανδρέα Παπανδρέου: βλέπω με θλίψη έναν νέο χάντακα ανάμεσα στο δυτικό κέντρο και την περιφέρειά του όπου μας έχουν εξορίσει, που εξάγει την πρωτογενή της παραγωγή αμεταποίητη, εισάγει βιοτεχνικό εξοπλισμό, οχήματα και κατασκευασμένες ηλεκτρικές συσκευές και εξάγει όλη την φορολογία και τις εισφορές της για να πακτωθεί στα υπόγεια των ξένων τραπεζών. Τσιμεντωμένη στην Yπανάπτυξη και την Eξάρτηση (underdevelopment and dependency).

Το φάντασμα του Ανδρέα Παπανδρέου βγήκε παγανιά και μας καταδιώκει. Μουρμουράει στον αλαφιασμένο κόρφο μας ακαταλαβίστικους βαρβαρισμούς: εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απευλευθέρωση…

 

Originally posted 2017-12-02 11:49:16.

About Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

administrator
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης υπό τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.
error:
Αρέσει σε %d bloggers: