Μόσχα (MWM) – Παρόλο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία τον Ιούνιο του 2019, εξακολουθούν να εμφανίζονται νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες του μαχητικού MiG-35 μεσαίου βάρους «4 ++ γενιάς».

Ο “μαχητής του αέρα” είναι επί του παρόντος ο πιο εξελιγμένος στη ρωσική αεροπορική πολεμική υπηρεσία και φαίνεται ότι προς το παρόν απευθύνεται κυρίως στην εξαγωγική αγορά λόγω της πολύ μεγαλύτερης έμφασης της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στα βαρέων βαρών αεροσκάφη – αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον.

Το MiG-35 φέρεται να είναι εξοπλισμένο με ένα σχέδιο-υποδοχής για ένα σύστημα όπλων λέιζερ για σκοπούς δοκιμών, το οποίο θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο αεροσκάφος στο μέλλον μαζί με τα κανόνια, τις βόμβες καθοδήγησης, τους πυραύλους αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους.

Ο σκοπός αυτού του όπλου λέιζερ, σύμφωνα με ρεπορτάζ ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης, είναι να τυφλώνει τους αισθητήρες και να εξουδετερώνει τα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού των εχθρικών αεροσκαφών.

Ένα όπλο λέιζερ θα προσθέσει στα υπάρχοντα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας του MiG-35, όπως τεχνητή νοημοσύνη, μαζί με τους τρισδιάστατους κινητήρες ώθησης-διανύσματος, και πρόσβαση σε υπερηχητικούς ή πυραύλους αέρος-αέρος ακραίας εμβέλειας.

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά