Κατηγορίες εναντίον του Μεξικό εξαπέλυσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τράμπ, αναφερόμενος στους παράνομους μετανάστες που διασχίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ουδέτερη στάση που κρατά το Μεξικό. Ανέφερε ότι το Μεξικό θα πληρώσει για το σχεδιαζόμενο τοίχος – σύνορο.

Η άμεση απάντηση του Μεξικό ήταν: Όχι, δεν θα το κάνουμε!

Ο Τράμπ απευθυνόμενος σε οπαδούς του ράλλυ σε εκστρατεία στο Nashville, Tennessee αναφέρθηκε στον τοίχο που θέλει να χτιστεί στα νότια σύνορα των ΗΠΑ για να κρατήσει τους παράνομους μετανάστες.

Ο τοίχος ήταν ένα αγαπημένο θέμα καμπάνιας του Τράμπ και υπήρξε μακροχρόνιο θέμα διαμάχης με το Μεξικό.

“Στο τέλος, το Μεξικό πρόκειται να πληρώσει για τον τοίχο”, δήλωσε ο Τράμπ στο πλήθος. “Δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν οι άνθρωποι να περνούν από το Μεξικό, από την Ονδούρα και από όλες αυτές τις άλλες χώρες … Δεν κάνουν τίποτα για να μας βοηθήσουν.”

Μία ώρα αργότερα, ο Πρόεδρος του Μεξικού, Enrique Pena Nieto, έδωσε την απάντηση του μέσω του twitter.

“Πρόεδρε @ realDonaldTrump: ΟΧΙ. Το Μεξικό δεν θα πληρώσει ΠΟΤΕ για έναν τοίχο. Όχι τώρα, όχι ποτέ. Με εκτίμηση, Μεξικό (όλοι μας), “έγραψε ο Pena Nieto στα αγγλικά. Στη συνέχεια επανέλαβε την ανάρτησή του στα ισπανικά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και ο Καναδάς διαπραγματεύονται σκληρά για την επανεξέταση της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (NAFTA). Στόχος τους είναι να αποφύγουν μια ενδεχόμενη παραβίαση των αμερικανικών απειλών για την επιβολή χρεών χάλυβα και αλουμινίου.

Originally posted 2018-05-30 17:45:16.