Η κλίκα του ΣΥΡΙΖΑ περί τον κ. Αλέξη Τσίπρα έχει εξανδραποδίσει την ελληνική Αριστερά. Και έκανε τους πιστούς αριστερούς να ντρέπονται.

Ενώ από τα δεξιά του πολιτικού φάσματος τα νέα κόμματα ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο, στα αριστερά βασιλεύει η νεκρική ακινησία… Έχει μείνει μόνον ο κ. Λαφαζάνης, η κα. Κωνσταντοπούλου και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος να ασκούν μια γνήσια αριστερή κριτική στις καταχρηστικές πολιτικές των ξένων, που λεηλατούν τα οικονομικά της Ελλάδος με πρόσχημα την βραχυχρόνια αναχρηματοδότηση του εθνικού χρέους. Ο κ. Κουτσούμπας, ο κ. Λαφαζάνης και η κα. Κωνσταντοπούλου δεν συμβιβάστηκαν με τον κ. Τσίπρα, τους ξένους πάτρωνές του και τις αντιπαροχές που θόλωσαν την κρίση και ερέθισαν τους σιελογόνους αδένες πολλών αποτυχημένων της ελλαδικής ζωής, των οποίων λάδωσε το αντεράκι στην αυλή του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, τί πραγματικά συμβαίνει στα αριστερά; Τί φοβούνται οι υπόλοιποι Έλληνες αριστεροί και δεν βγαίνουν οργανωμένα μπροστά; Γιατί δεν δημιουργούνται νέα αριστερά κόμματα ενάντια στην ξενοκρατία και την νέα εκδοχή της αλά “Alexis Tsipras”; Αποθαρρύνονται; Εκβιάζονται; Τους κρατάει κάποιος από κάπου;

Με κοινωνιολογική απέχθεια βλέπω να συρρικνώνεται ο αριστερός ακτιβισμός για την υπεράσπιση των φτωχών και των κατατρεγμένων από το ληστρικό μνημονιακό κράτος των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών και των φυλακίσεων. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως τώρα, που όρμησαν οι ξένοι σαν τις μαύρες σφήκες να φάνε ό,τι απέμεινε από τις σάρκες της προδομένης Ελλάδος, βρίσκεται σε ύφεση ο αριστερός επαναστατικός συντελεστής στην Ελλάδα. Είμαι αναγκασμένος να αναζητήσω αλλού την εξήγηση…

Παλιότερα, το ΚΚΕ το είχε για ντροπή, που οι παλιότεροί του μίλαγαν για “μακεδονικό έθνος” και συνεργάστηκαν με τους Σλάβους, τους Βούλγαρους, τους Αλβανούς και τους Σοβιετικούς για την ανεξαρτησία της Μακεδονίας από την Ελλάδα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος φρόντισε να αναλάβει την κομματική και πολιτική του ευθύνη και αναθεώρησε προς τιμήν του την θέση του. Σήμερα, οι Έλληνες κομμουνιστές λένε: “Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος”. Αυτό μου αρκεί και με καθησυχάζει.

Αυτό που δεν με καθησυχάζει είναι που κάποιο μαύρο φίδι στρίμωξε, φοβερίζει, ή ήδη δάγκωσε τους Έλληνες αριστερούς πατριώτες – κι έχουν απομείνει μόνον οι δεξιοί να οργανώνονται εναντίον του νέου τελώνη των ξένων: του ηγέτη της Νέας Εποχής (New Age), του ανθρώπου που έδωσε το όνομα και τα δίκαια της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς για γενική χρήση (erga omnes).

Χωρίς ισχυρή, πατριωτική Αριστερά, το κοινοβουλευτικό μας αεροπλάνο θα κρατιέται στον αέρα μόνον με τον έναν του κινητήρα – κι οι ξένοι θα αλωνίζουν.

Originally posted 2018-07-15 18:57:04.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.