4-24-20-wreck-

Ένας οδηγός στο Λίνκολν Παρκ του Νιου Τζέρσεϋ πέθανε ενόσω βρισκόταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου του και το αμάξι του ανεξέλεγκτο συγκρούστηκε με τηλεφωνικό στύλο. Αιτία: φορούσε επί ώρες μάσκα εντός του αυτοκινήτου “για να προστατευθεί από τον κορονοϊό”.

Ο οδηγός, ο οποίος παραμένει άγνωστος, φορούσε τη μάσκα για αρκετές ώρες πριν από το περιστατικό και είχε αναπνεύσει πολύ διοξείδιο του άνθρακα και όχι αρκετό οξυγόνο, σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας του Λίνκολν Παρκ στο Facebook:

*****This post has been updated*****

Considering the overwhelming response this post has received, the following should…

Δημοσιεύτηκε από Lincoln Park Police Department στις Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

Ενώ το υπουργείο υποστήριξε ότι οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, παραδέχτηκαν ότι «στις περισσότερες περιπτώσεις, η χρήση αυτού του τύπου μάσκας κατά την οδήγηση ενός οχήματος χωρίς άλλους επιβάτες είναι περιττή».

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, το οικείο αστυνομικό τμήμα έγραψε: «Οι αυτοκινητιστές και το κοινό υπενθυμίζονται ότι ενώ οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται σε δημόσιους χώρους για να αποτρέψουν την εξάπλωση του COVID-19, δεν είναι απαραίτητες σε εξωτερικούς χώρους όταν μπορεί να διατηρηθεί η κοινωνική απόσταση, και ειδικά δεν είναι απαραίτητη όταν οδηγείτε ένα όχημα χωρίς επιπλέον επιβάτες”.

Περιγράφοντας κοινά ζητήματα που σχετίζονται με τη χρήση μάσκας προσώπου, ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Akshita Nagpal εξηγεί: “Ένα άτομο που φορά κάθε είδους μάσκα αντιμετωπίζει αντίσταση στην αναπνοή ως φίλτρο αέρα, καθιστώντας τον χρήστη πιο δύσκολο να εισπνεύσει από ό, τι θα έκανε χωρίς τη μάσκα”.

«Αυτό μπορεί να έχει πολλές δυσμενείς φυσιολογικές επιπτώσεις όταν η μάσκα φοριέται για μεγάλα χρονικά διαστήματα», συνεχίζει. “Επιπλέον, το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται μπορεί να παγιδευτεί στο θάλαμο της μάσκας και να εισέλθει ξανά στο σώμα κάθε φορά που εισπνέει ο χρήστης μάσκας. Αυτό παρέχει λιγότερο οξυγόνο στο σώμα από ό, τι όταν το άτομο δεν φοράει μάσκα”

Ο Δρ Dipankar Saha, διευθυντής στο Κεντρικό Συμβούλιο Ελέγχου Ρύπανσης της Ινδίας, δήλωσε: “Μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη οξυγόνου, ασφυξία, προβλήματα αναπνοής και καρδιακές προσβολές”.

Ο Δρ Saha επεσήμανε επίσης ότι οι μάσκες αποτελούν συχνά πηγές βακτηρίων και ιών, λέγοντας: “Η υγρασία από την εκπνοή μέσα στη μάσκα, όταν βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το θερμό ανθρώπινο σώμα 37 βαθμών Κελσίου, καθίσταται ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη των ιών και των βακτηρίων. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη μικροβίων στις μάσκες και να βοηθήσει στην εξάπλωση αερομεταφερόμενων ασθενειών όπως η γρίπη”.

Αγορά Βιβλίου: Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και την κοινωνική τραπεζική (Δωρεάν Αποστολή)

Θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και στην κοινωνική τραπεζική. Συλλογικός Τόμος. Επιμέλεια: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ. Πρόλογος: Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Γράφουν: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ, Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Alain COHEUR, Denis STOKKINK, Kurt BERLO, Oliver WAGNER, Daniel SCHAFER, Ευγενία ΠΕΤΡΙΔΟΥ, Παναγιώτης ΜΠΑΜΙΔΗΣ, Μιχαήλ ΦΕΦΕΣ, Κωνσταντίνος ΓΕΩΡΜΑΣ, Βικτώρια ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ, Μιχαήλ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ, ​Βασίλειος ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ, Απόστολος ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, π. Αλέξανδρος ΣΑΛΜΑΣ, ​Ναούμ ΜΥΛΩΝΑΣ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, 2016. ISBN:978-618-80232-3-9​. Σελίδες: 311.

€24.38