Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) με το Great Reset έχουν συμπεριλάβει ένα σχέδιο για τη μετάλλαξη των παγκόσμιων βιομηχανιών τροφίμων και της ανθρώπινης διατροφής.

Οι αρχιτέκτονες του σχεδίου ισχυρίζονται ότι θα μειώσει την έλλειψη τροφίμων, την πείνα, τις ασθένειες και ακόμη θα μετριάσει την κλιματική αλλαγή. 

Τα σχέδια και η παγκόσμια πλατφόρμα

Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά στις εταιρείες και τις δεξαμενές σκέψης, με τις οποίες συνεργάζεται το WEF, για να οδηγήσει σε αυτόν τον παγκόσμιο μετασχηματισμό, υποδηλώνει ότι το πραγματικό κίνητρο είναι ο αυστηρότερος έλεγχος στο σύστημα τροφίμων μέσω τεχνολογικών λύσεων. 

Το Great Reset αφορά πολυεθνικές εταιρίες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, που ανήκουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ(WEF) και που ελέγχουν όσα περισσότερα στοιχεία της πλανητικής ζωής μπορούν. 

Το WEF περιγράφεται ως «η παγκόσμια πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ δημόσιου-ιδιωτικού τομέα», που δημιουργεί εταιρικές σχέσεις μεταξύ εταιρειών, πολιτικών, διανοούμενων, επιστημόνων και άλλων ηγετών της κοινωνίας, για να «καθορίσει, να συζητήσει και να προωθήσει βασικά ζητήματα στην παγκόσμια ατζέντα. 

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του WEF, Klaus Schwab, το φόρουμ καθοδηγείται από τον στόχο της τοποθέτησης «ιδιωτικών εταιρειών ως διαχειριστών της κοινωνίας», για την «αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων». 

Τον Ιούλιο, ο Schwab δημοσίευσε ένα βιβλίο 195 σελίδων, «COVID-19: The Great Reset», στο οποίο προκάλεσε τους ηγέτες της βιομηχανίας και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, να «κάνουν καλή χρήση της πανδημίας χωρίς να αφήσουν την κρίση να χαθεί». 

Το περιοδικό TIME (του οποίου ο ιδιοκτήτης Marc Benioff είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του WEF) συνεργάστηκε πρόσφατα με το WEF, για να καλύψει το «The Great Reset» και να δώσει μια «ματιά στο πώς η πανδημία COVID-19 παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να μεταμορφώσει τον τρόπο που ζούμε». 

Η Μεγάλη Επαναφορά προορίζεται να είναι παντού. 

Οι συνεργαζόμενοι οργανισμοί της, περιλαμβάνουν τους «μεγαλύτερους παίκτες», στη συλλογή δεδομένων, τις τηλεπικοινωνίες, την κατασκευή όπλων, τη χρηματοδότηση, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τη βιοτεχνολογία και τη βιομηχανία τροφίμων. 

Ο μεταλλαγμένος θάνατος των “εταιριών” και τα fund

Τα σχέδια του WEF για την «επαναφορά» των τροφίμων και της γεωργίας, περιλαμβάνουν έργα και στρατηγικές συνεργασίες, που ευνοούν γενετικά τροποποιημένους ή μεταλλαγμένους οργανισμούς, εργαστηριακές πρωτεΐνες, φαρμακευτικά προϊόντα και βιομηχανικές χημικές ουσίες ως βιώσιμες λύσεις, σε θέματα τροφίμων και υγείας. 

Για παράδειγμα, το WEF έχει προωθήσει και έχει συνεργαστεί με έναν οργανισμό που ονομάζεται EAT Forum. 

Το EAT Forum περιγράφεται ως «Davos for food», δηλαδή ένα «εργαλείο», που σχεδιάζει να «προσθέσει αξία στις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία» και «να ορίσει την πολιτική ατζέντα». 

Το EAT ιδρύθηκε από την Wellcome Trust, έναν οργανισμό που ιδρύθηκε με κεφάλαια από την GlaxoSmithKline και ο οποίος εξακολουθεί να έχει στρατηγικές συνεργασίες με την συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία. 

Το EAT συνεργάζεται με σχεδόν 40 κυβερνήσεις πόλεων σε Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική και Αυστραλία. 

Ο οργανισμός βοηθά επίσης το Ταμείο Παιδιών των Ηνωμένων Εθνών (UNICEF) στη «δημιουργία νέων διατροφικών κατευθυντήριων γραμμών» και στις πρωτοβουλίες αειφόρου ανάπτυξης. 

Σύμφωνα με τον Frederic Leroy, καθηγητή επιστήμης τροφίμων και βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, το δίκτυο EAT αλληλεπιδρά στενά με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες απομίμησης κρέατος, συμπεριλαμβανομένων της Impossible Foods και άλλων εταιρειών βιοτεχνολογίας, που στοχεύουν, στην αντικατάσταση των θρεπτικών ουσιών, των τροφίμων, με γενετικά τροποποιημένες εργαστηριακές δημιουργίες. 

«Το χαρακτηρίζουν ως υγιές και βιώσιμο, πράγμα που φυσικά δεν είναι», δήλωσε ο Leroy στο The Defender. 

Kαι ο “φιλάνθρωπος” Γκέιτς δεν λείπει

Το Impossible Foods αρχικά συγχρηματοδοτήθηκε από την Google, τον Jeff Bezos και τον Bill Gates. 

Τα πρόσφατα εργαστηριακά αποτελέσματα έδειξαν ότι το απομιμητικό κρέας της εταιρείας περιείχε επίπεδα glyphosate 11 φορές υψηλότερα από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της. 

Η μεγαλύτερη πρωτοβουλία του EAT ονομάζεται FReSH, την οποία ο οργανισμός περιγράφει ως μια προσπάθεια να οδηγήσει τον μετασχηματισμό του συστήματος τροφίμων. 

Βayern Google Unilever

Οι συνεργάτες του έργου περιλαμβάνουν τους Bayer, Cargill, Syngenta, Unilever και ακόμη και τεχνολογικό γίγαντα Google. 

Εταιρείες όπως η Unilever και η Bayer και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες είναι οι χημικοί επεξεργαστές των τροφίμων. 

Στο βιβλίο του, ο Schwab, περιγράφει πώς η βιοτεχνολογία και τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα πρέπει να καταστούν κεντρικός πυλώνας, για την επιδιόρθωση παγκόσμιων προβλημάτων έλλειψης τροφίμων και διάφορα άλλα ζητήματα που ο COVID-19, αποκάλυψε και επιδείνωσε. 

Γράφει ο Schwab ότι «η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, θα επιτευχθεί μόνο εάν προσαρμοστούν οι κανονισμοί, για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, ώστε να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και ότι η επεξεργασία γονιδίων, προσφέρει μια ακριβή, αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο βελτίωσης των καλλιεργειών». 

Η «αντίπαλη» πλευρά διαφωνεί, με αυτές τις λύσεις και τις απόψεις. 

Οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο great reset αναφέρουν σε δηλώσεις τους ότι το “WEF κάνει παρέλαση μιας ψεύτικης επιστήμης”. 

H φρίκη της πλανητικής διατροφής

Η EAT ανέπτυξε αυτό που αναφέρεται ως «πλανητική διατροφή για την υγεία», την οποία ηWEFπρωτοστατεί στην «διαφήμισή» της ως «βιώσιμη διατροφική λύση του μέλλοντος». 

Είναι μια δίαιτα, που υποτίθεται ότι θα αντικαταστήσει τα πάντα. 

Η συγκεκριμένη διατροφή στοχεύει στη μείωση της πρόσληψης κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων στον παγκόσμιο πληθυσμό, σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά 90% και τα αντικαθιστά με εργαστηριακά τρόφιμα, δημητριακά και λάδι. 

Η προτεινόμενη δίαιτα τηςEAT, δεν αφορά καθόλου τη διατροφή, αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις και αφορά μια εταιρική ανάληψη του συστήματος τροφίμων. 

Σύμφωνα με τις αναφορές της EAT, οι μεγάλες προσαρμογές που θέλουν να κάνουν, ο οργανισμός και οι εταιρικοί εταίροι του, στο σύστημα τροφίμων, είναι «απίθανο να έχουν επιτυχία αν αφεθούν στο κάθε άτομο ξεχωριστά, όπως και οι αλλαγές που επιθυμούν να επιβάλουν στις κοινωνικές διατροφικές συνήθειες και τα τρόφιμα». 

Αναμόρφωση και σκληρές παρεμβάσεις παντού

Όλα αυτά απαιτούν αναμόρφωση στο συστημικό επίπεδο, με σκληρές πολιτικές παρεμβάσεις, που περιλαμβάνουν νόμους, φορολογικά μέτρα, επιδοτήσεις και κυρώσεις, αναδιάρθρωση του εμπορίου και άλλα οικονομικά και διαρθρωτικά μέτρα. 

Η άλλη άποψη υποστηρίζει ότι αυτή είναι η λανθασμένη προσέγγιση, επειδή όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι δίαιτες και διατροφή, πρέπει να επικεντρώνονται στην περιφερειακή και γεωγραφική βιοποικιλότητα. 

Η ομοιόμορφη παγκόσμια διατροφή, τηςEAT, θα παραχθεί με τη δυτική τεχνολογία και τις γεωργικές χημικές ουσίες. 

Με αυτό τον τρόπο θα εξαναγκάσει κυρίαρχα έθνη να βρίσκονται υπό την απειλή και τις πιέσεις των πολυεθνικών εταιριών και ένα υφίστανται όχι έναν γεωπολιτικό κίνδυνο, αλλά ένα «ιμπεριαλισμό τροφίμων».