Μια έκθεση που αποκρύπτονταν από την δημόσια σφαίρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Έγγραφα με φρικτές πράξεις βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης, σε νεαρά αγόρια, που «διευκολύνθηκαν» από μοναχές, που ανήκουν στην παπική (αιρετική) αρχιεπισκοπή της Κολωνίας στη Γερμανία, σύμφωνα με το Daily Beast.

Η έρευνα, ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα και προέκυψε από αγωγή εναντίον της παπικής αρχιεπισκοπής, από τα θύματα.

Δεν έχουν δημοσιευτεί λεπτομέρειες, αλλά το περιεχόμενο της έκθεσης, έχει διαρρεύσει σε αρκετά μέσα ενημέρωσης.

Τα τμήματα της έκθεσης, των 560 σελίδων, που φέρεται να έχουν έρθει εις γνώση της Daily Beast, περιγράφουν πώς οι μοναχές που διοικούσαν μοναστήρι στο Speyer της Γερμανίας, μεταξύ της δεκαετίας του 1960 και του 1970, «ενοικίαζαν» ορφανά αγόρια σε επιχειρηματίες και κληρικούς, που κακοποίησαν τα παιδιά, μερικές φορές και για εβδομάδες, πριν τους τα «επιστρέψουν».

Σύμφωνα με τα μέσα (μαζικής ενημέρωσης), κάποια από τα ορφανά αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν σε” ομαδικούς βιασμούς και όργια”, πριν να επιστρέψουν στην (γυναικεία) παπική μονή, όπου οι παπικές μοναχές, τους επέβαλλαν τιμωρία για το ότι” τσαλάκωσαν τα ρούχα τους ή επειδή είχαν σπέρμα παντού επάνω τους”.

Μερικά από τα παιδιά απαγορεύτηκε σκόπιμα να υιοθετηθούν ή να μεταφερθούν σε ανάδοχο σπίτι, ώστε οι παπικές μοναχές να συνεχίσουν να τα “νοικιάζουν”, σύμφωνα με ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με την εν λόγω αναφορά, 175 άτομα, κυρίως αγόρια 8-14 ετών, κακοποιήθηκαν σε διάστημα δύο δεκαετιών.

Ωστόσο δεν κατηγορούνται ευθέως οι καλόγριες- αντ’αυτού λέγεται πως «συστηματικά» λάθη διαχείρισης και η «επιείκεια» προς αυτούς, που κατηγορούνται από τα παιδιά, επέτρεπαν να συνεχίζεται η κακοποίηση.

Οι λεπτομέρειες διέρρευσαν στον τύπο αφού η παπική αρχιεπισκοπή αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει την έκθεση, απαιτώντας από τους δημοσιογράφους, που είδαν τα έγγραφα να υπογράψουν συμφωνία εμπιστευτικότητας.

Όλοι όσοι παρακολούθησαν την συνέντευξη τύπου, που ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της έρευνας φέρεται να αποχώρησαν, αρνούμενοι να τηρήσουν τους όρους της παπικής εκκλησίας.

Η παπική αρχιεπισκοπή της Κολωνίας είπε στην Daily Beast, ότι ο λόγος που δεν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία, ήταν πως δεν εξηγήθηκε πλήρως η μεθοδολογία της έρευνας, αλλά ο καρδινάλιος Βίσμαν, που πλέον ηγείται της αρχιεπισκοπής, είπε ότι η αναφορά ήταν τόσο φρικτή που θα ήταν σοκαριστικό να δημοσιοποιηθεί.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά από μια ξεχωριστή έρευνα, που διαπίστωσε ότι οι εκπαιδευτικές αρχές και η Γερουσία του Βερολίνου υποστήριξαν και υπερασπίστηκαν την τοποθέτηση ανάδοχων παιδιών στη φροντίδα γνωστών παιδεραστών.

Η 30ετής πολιτική, η οποία έληξε το 2003, οδήγησε σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών, όπως απακάλυψε η έρευνα.