kyriakos mitsotakis

“Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια περιορισμένη βάση αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μη φαρμακευτικών κοινοτικών μέτρων άμβλυνσης”: Αυτό είναι το δημόσιο αυτορεζίλεμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με τα ακριβή λόγια που περιλαμβάνονται σε μελέτη του σχετικά με τους περιορισμούς σε εποχή πανδημίας – Κοινωνική αποστασιοποίηση. Περιορισμοί ταξιδιών. Απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο ακριβής τίτλος της μελέτης είναι: “Μη φαρμακευτικά μέτρα δημόσιας υγείας για τον μετριασμό του κινδύνου και των επιπτώσεων της επιδημικής και της πανδημικής γρίπης“.

ellinika hoaxes george soros (b)

Κοινωνική αποστασιοποίηση. Περιορισμοί ταξιδιών. Απαγόρευση κυκλοφορίας. Με την κρίση του Νέου Κορονοϊού 2019, περισσότερο από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζεται από μέτρα που προτείνει ο ΠΟΥ, η αποτελεσματικότητα των οποίων, σύμφωνα με την έκθεση του ιδίου τον Οκτώβριο του 2019, δεν έχει καθόλου επιστημονική αποδεικτική βάση.

grecobooks -50%

Ομοίως, δεν υφίσταται αναντίλεκτη, γραπτή, επιστημονική βάση για τα μέτρα Μητσοτάκη περί μάσκας, υπό το φόβητρο του προστίμου των 150ευρώ: Θέλουμε στην δημοσιότητα, τώρα, τα πρακτικά της επιστημονικής επιτροπής που εισηγήθηκε το μέτρο της μάσκας. Θέλουμε να ελέγξουμε τί είπε το κάθε μέλος της επιτροπής. Θέλουμε να ελέγξουμε ποιο επιστημονικό επιχείρημα και ποια στοιχεία επικαλούνται για εισαγάγουν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, ενώ στην κορύφωση της κρίσης θανάτων από Νέο Κορονοϊό 2019 δεν υπήρχε τέτοια υποχρέωση.

Εξόφθαλμος στόχος των 130 και του 33ου είναι η συνέχιση του ψυχολογικού βιασμού: να πουν πολλοί “δεν πάω πουθενά και τέλος”, ώστε το μάντρωμα να συνεχιστεί και τις ωραίες ημέρες του καλοκαιριού, μέχρι να έρθει το σκοτάδι του φθινοπώρου και η εκστρατεία τρόμου Νο2. 

Η παράπλευρη ζημιά αυτών των μη φαρμακευτικών μέτρων περιλαμβάνει μια παγκόσμια οικονομική κρίση, που θα μπορούσε να οδηγήσει μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους στη φτώχεια, καθώς και τις πιο μαζικές περικοπές στην ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης τις τελευταίες δεκαετίες. Ειδικά για την Ελλάδα και την διαχείριση της… κρίσης που δεν συνέβη ποτέ, τα μέτρα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη την φέρνουν αντιμέτωπη με ανήκεστο οικονομική βλάβη πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων: εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά και μια ολόκληρη χώρα ξανά σε πτωχευτικό σπιράλ και ενώπιον σκληρότερου και αποικιακότερου διεθνούς οικονομικού ελέγχου.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε “να μην έχει κηδείες” και να μετατοπίσει την στατιστικά αναμενόμενη χρονοσειρά θανάτων για τον χειμώνα 2020-2021 και τα χρόνια που έπονται:

Παντού, σε όλον τον κόσμο, οι πολιτικοί ηγέτες μίλησαν ευθέως και με ειλικρίνεια, δίνοντας την προσεγγιστική εκτίμηση για τον πληθυσμό των νεκρών που θα μπορούσε να αφήσει πίσω του ο Νέος Κορονοϊός 2019. Έλαβαν μάλιστα υπόψιν την εκτιμώμενη θνησιμότητά του που προσεγγίζει αυτήν της γρίπης (κάτω από 0,2%) και επικεντρώνεται σε θύματα – ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα και ηλικιωμένους, καθώς και ιδίως ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας, όπου οι κυβερνήσεις αμέλησαν να λάβουν μέτρα και όπου προφανώς το θανατικό δεν θα ήταν ούτε κατά προσέγγιση τέτοιο, αν υπήρχε σωστή διαχείριση: η Ιταλία, που προβλήθηκε ως παράδειγμα τρόμου για “το πόσο φονικός είναι ο ιός” έχει τους μισούς θανάτους σε οίκους ευγηρίας. Δηλαδή, άσχετους με μέτρα περιορισμού των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Και τότε; Γιατί επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κλείσει την χώρα, να σβήσει την μηχανή της οικονομίας και να παίζει από τον ΣΚΑΙ, τον Αντέννα, το MEGA, τον ALPHA και τα κρατικά κανάλια το κονσέρτο “Η διαχείριση Μητσοτάκη είναι σούπερ και δεν έχουμε πολλούς νεκρούς”; Η απάντηση βρίσκεται στην πολιτική γραμμή της οποίας και αυτός είναι εκών-άκων ακόλουθος: Ο Λόρδος Γιάκομπ Ρότσιλντ, ο Τζωρτζ Σόρος, ο Μπιλ Γκέιτς, και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν ως μερικοί μόνον από τις φανερές φιγούρες στο δημόσιο προσκήνιο, είναι οι μαέστροι αυτής της πολιτικής.

Το κρεσέντο τρόμου των ΜΜΕ επ ωφελεία ιδιωτικών συμφερόντων και της πολιτικής του Παγκόσμιου Μαντρώματος δεν θα περάσει.

IOANNIS NASIOULAS
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Αγορά Βιβλίου: Τα πενήντα χρόνια της ζωής μου (Δωρεάν Αποστολή)

Τα πενήντα χρόνια της ζωής μου. Πρίγκιπας Νικόλαος της Ελλάδος. Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία, 2018. Πρώτη Έκδοση: 1926. Διαστάσεις: 17Χ24. Σελ. 472. ISBN: 978-618-5383-19-0

€24,38

 

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.