Την ίδια ώρα που δικαίως η κοινή γνώμη είναι απασχολημένη με τις εξελίξεις στο Μακεδονικό, υπερψηφίστηκε επί της αρχής με την διαδικασία του επείγοντος το λεγόμενο πολυνομοσχέδιο που αποτελεί την εκπλήρωση των επιθυμιών των ξένων δανειστών για να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση.

Όσο διακυβεύονται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, διότι περί αυτού πρόκειται αν παραχωρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία, παράλληλα γίνονται ιστορικές αλλαγές και χάνονται κεκτημένα δεκαετιών, όπως με τους όρους για την κήρυξη απεργίας. Οι πολίτες παρακολουθούν τις εξελίξεις αποσβολωμένοι, προσπαθώντας να καταλάβουν τί ακριβώς ψήφισαν στις εθνικές εκλογές και στο δημοψήφισμα και τί ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η δυσαρέσκεια καταγράφεται σε όλα τα επίπεδα.

grecobooks 3

Όλη η διαδικασία της υπερψήφισης του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου πέρασε στα “ψιλά” σε σχέση με το περιεχόμενό του. Από την προεκλογική ατάκα του κυρίου Αλέξη Τσίπρα “Θα καταργήσουμε το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο”, πολύ γρήγορα φτάσαμε στην κατάργηση του ίδιου του Κοινοβουλίου με ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο, κατ’ απαίτηση των ξένων.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου φέρνει σημαντικές αλλαγές, μετακυλίοντας και πάλι το βάρος στις πλάτες των πολιτών, ενώ οι περίφημες λίστες των μεγαλοοφειλετών οδεύουν προς παραγραφή. Στην πρόσφατη ψηφοφορία μεταξύ άλλων ψηφίστηκαν περικοπές στην μισθοδοσία των υπαλλήλων, κατάργηση φορολογικών κινήτρων, αύξηση στο φόρο του κτηματολογίου, κατάργηση υπερωριών, περικοπή σημαντικών επιδομάτων, όπως της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, εκ νέου αξιολόγηση της αναπηρίας όσων λαμβάνουν προνοιακές παροχές και άλλα μέτρα που θα φέρουν τα πάνω κάτω σε υπαλλήλους και επαγγελματίες.

Με την εξέλιξη που διαφαίνεται στο Μακεδονικό αλλά και την εφαρμογή νέων σκληρών μέτρων που δεν πρόκειται να είναι τα τελευταία, το μέλλον αναμένεται δυσοίωνο.

Originally posted 2018-01-12 10:11:42.