Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο από αναρτήσεις που εμφανίζουν τον στολισμό της πλατείας Αριστοτέλους για τα Χριστούγεννα να περιλαμβάνει μασονικά σύμβολα!

Χρήστες αναρτούν μονταρισμένες φωτογραφίες, με τα φωτεινά τρίγωνα που είχαν πρωταγωνιστήσει πέρυσι, πρώτα Χριστούγεννα με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στο τιμόνι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αληθινές φωτογραφίες, fake χρονιά

Οι φωτογραφίες του εορταστικού διακόσμου είναι προφανώς αληθινές, αλλά ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει στολίσει ακόμη την πόλη για την εορτή των Χριστουγέννων του 2020.

Ανάρτηση συμβούλου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης φαίνεται να αποκρούει την σύνδεση του ομολογουμένως “κρύου”, “αφαιρετικού” και “techno” εορταστικού διακόσμου του 2019 με την μασονία και τα σύμβολά της, αλλά τέτοιου είδους διάψευση δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας ρητά.

Αντίθετα, γνώμες που πρόσκεινται στον Κωνσταντίνο Ζέρβα αποδίδουν τις αναρτήσεις που πλημμύρισαν το facebook ως… έργο της αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης!

Στο χορό και η αντιπολίτευση

Δεν άργησε η Αντιπολίτευση (όντως αυτήν την φορά) να ασχοληθεί με το ζήτημα. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του επικεφαλής Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” Γιάννη Νασιούλα:

“Στην θέση σου, δεν θα απέφευγα να πω Καλά Χριστούγεννα”!

“Δήμαρχε, στην θέση σου, δεν θα απέφευγα να πω: “Καλά Χριστούγεννα”.

Διάβασα την ανάρτηση άξιου συμβούλου σου, που αποκρούει τις κατηγορίες για “μασονικά σύμβολα” στον εορταστικό διάκοσμο της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη θέλει περισσότερο Χριστό, περισσότερη Ελλάδα, περισσότερο Άνθρωπο”.

Αυτή είναι η ανάρτηση του Ιωάννη Νασιούλα, που συνοδεύθηκε από βίντεο του Δημάρχου να στέλνει ευχές στους συνδημότες του το 2019, χωρίς να λέει: “Καλά Χριστούγεννα”.

Κακό κλίμα στην πόλη: “Έχουμε ακόμα Μπουτάρη”;

Το κλίμα στην πόλη (και όχι μόνον στο facebook) είναι όντως βαρύ. Η απουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης από την Θεία Λειτουργία της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου και η σύνταξή του με την γραμμή Μητσοτάκη να μην εμφανίζεται κανείς “δικός του” στις Εκκλησίες, άφησε άσχημη γεύση στα στόματα πολλών.

Οι περισσότεροι εκφράζουν ανοικτά την απορία: “Έχουμε ακόμα Μπουτάρη”;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-11-16 23:31:20.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.