Μετά την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την ομαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών και την ασφάλεια των συμβολαιογράφων, ενισχύθηκαν και έλαβαν περαιτέρω δράση οι αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τα σημερινά βίαια επεισόδια εντός και εκτός του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Μέχρι στιγμής αναφέρθηκαν αρκετοί τραυματισμοί. Τρεις εκ των τραυματιών μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού η κατάστασή τους κρίθηκε σοβαρή.

Μεταξύ των ομάδων που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών ήταν η κίνηση κατά των πλειστηριασμών της ΛΑΕ, εκπρόσωποι του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ. Ένας εκ των βαρύτερα τραυματισμένων που μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο είναι και ο Δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας καθώς και πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισαν πολλοί από τους παρευρισκόμενους η αυξημένη παρουσία των ΜΑΤ προκάλεσε τον θυμό και τις εντονότερες αντιδράσεις των μελών των οργανώσεων.

Πολλοί έκαναν λόγο για αλόγιστη χρήση χημικών και υπερβολική άσκηση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες φυσικά πάντοτε λειτουργούν κατ’ εντολή των προϊσταμένων τους. Όλα αυτά επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ, όπου στις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις είχε ψηλά στην ατζέντα την πάταξη της αστυνομικής βίας και την κατάργηση των πλειστηριασμών, τους οποίους υπέγραψε στη συμφωνία με τους θεσμούς και στηρίζει πλέον με κάθε τρόπο.