Το άκρως ενδιαφέρον άρθρο, επιχειρεί μια “ξενάγηση”, για το πως “αντιμετώπιζαν ή αντιμετωπίζουν” τα Χριστούγεννα, οι κομμουνιστές, ναζί, μασόνοι και οι διάφορες αιρέσεις. Ας ξεκινήσουμε με τους κομμουνιστές του Στάλιν.

Το 1926 σταμάτησε ο στολισμός δέντρων στα σοβιετικά κτίρια. Μάλιστα μέχρι το 1935 τα Χριστούγεννα, οι θρησκευτικοί εορτασμοί και οι παραδόσεις, απαγορεύονταν από την κομμουνιστική κρατική πολιτική.

Στις 24/9/1929, εκδόθηκε το διάταγμα του συμβουλίου των λαϊκών κομισάριων, το οποίο ανακάλεσε όλες τις διακοπές, εκτός από τις 7 Νοεμβρίου και την 1η Μαΐου.

Τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος, έγιναν εργάσιμες ημέρες.

Η Στάζι μπαίνει στον “χορό”

Το 1950, Στάζι και κομμουνιστές της Αν.Γερμανίας, αποφάσισαν να αντικαταστήσουν επισήμως τα Χριστούγεννα με τα… σταλινούγεννα (γεννήθηκε στις 21/12), ο δε Δεκέμβριος, να καθιερωθεί ως μήνας της γερμανο-σοβιετικής… φιλίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα μέσα ενημέρωσης της Ανατολικής Γερμανίας προσπαθούσαν να πείσουν τον λαό μέσα από μεθοδευμένη προπαγάνδα (ευτυχώς δεν γίνεται κάτι ανάλογο με τον κορωνοϊό), ότι η γιορτή των Χριστουγέννων θεωρούταν πλέον ξεπερασμένη.

Οι “έξυπνες ιδέες” της κομμουνιστικής νεολαίας

Η κομμουνιστική νεολαία, τόνιζε το γεγονός ότι η Ανατολική Γερμανία έπρεπε να περάσει «σε ένα στάδιο εκσυγχρονισμού και αποτίναξης του θρησκευτικού σκοταδισμού».

Για αυτό τον λόγο η κομμουνιστική νεολαία και η κυβέρνηση πρότειναν τον Δεκέμβριο ως μήνα εορτασμού των γενεθλίων του «πατερούλη».

Τα επιτεύγματα του Στάλιν προβάλλονταν συνεχώς, ενώ ο Τύπος προσπαθούσε να μεταδώσει την εικόνα του, ως δημιουργού και πατέρα της ΕΣΣΔ….

Ξανάγραψαν τα βιβλία

Τα σχολικά βιβλία ξαναγράφτηκαν και δεν είχαν αναφορές στη γέννηση του Χριστού.

Άλλαξαν ακόμα και οι αναφορές στις χρονολογίες, καθώς καταργήθηκε ο υπολογισμός με την ορολογία «προ Χριστόν και μετά Χριστόν».

Τα καταστήματα σταμάτησαν να πωλούν χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία παρέπεμπαν σε θρησκευτικά σύμβολα, όπως φάτνες ή αγγελάκια.

Στα πλαίσια αυτά, τα ΜΜΕ, αναφέρονταν συνεχώς στην επέτειο γέννησης του «φωτεινού φάρου των λαών», του Στάλιν και αποκαλούσαν την γιορτή των Χριστουγέννων «ξεπερασμένη».

Το “αστέρι” του πατερούλη

Μάλιστα στην Κομσομόλ διδασκόταν το πέρασμα «σε ένα στάδιο εκσυγχρονισμού και αποτίναξης του θρησκευτικού αναχρονισμού».

Τελικά, εκείνο που κατάφεραν οι κομμουνιστές της Στάζι, ήταν να κάνουν μια… τρύπα στο νερό.

Γιατί κατ’ αρχάς, ο κόσμος γιόρταζε τα Χριστούγεννα κρυφά και κατά δεύτερον, ο Στάλιν τους……αποχαιρέτησε τα εγκόσμια τρία χρόνια αργότερα και οι διάδοχοί του, τον αποκαθήλωσαν από το πάνθεον του κομμουνισμού.

Ο Χίτλερ και το ηλιοστάσιο

Βεβαίως και στη ναζιστική Γερμανία, τα Χριστούγεννα δεν ήταν αρεστά στο χιτλερικό καθεστώς…

Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου ο Χίτλερ είχε καθιερώσει τη μεγάλη γιορτή του Ναζιστικού Κόμματος για να συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Με την κίνηση αυτή τόνιζε τον παγανιστικό χαρακτήρα του κόμματος.

Διοργανώνονταν γιορτές με φωτιές, πανηγυρισμοί και πομπώδεις εκδηλώσεις….

Προτεσταντισμός μασονία… “ημέρα του σκύλου”

Τον 17ο αιώνα οι Πουριτανοί (μια σχισματική δογματική θρησκευτική ομάδα) θέσπισαν κανόνες, που απαγόρευαν τον εορτασμό των Χριστουγέννων, αντίθετα με την Αγγλικανική Εκκλησία, από την οποία είχαν αποσχισθεί.

Την εποχή της αθεϊστικής λατρείας του ορθού λόγου στη “μασονική γαλλική επανάσταση”, οι θρησκευτικοί εορτασμοί των Χριστουγέννων απαγορεύθηκαν και η συγκεκριμένη ημέρα μετονομάσθηκε σε «Ημέρα του Σκύλου».

Αρκετές «θρησκευτικές» ομάδες και αιρέσεις απορρίπτουν και σήμερα τον εορτασμό των Χριστουγέννων για τους δικούς τους «θεολογικούς λόγους».

Τέτοιες είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, η Αληθινή Εκκλησία του Ιησού, η Εκκλησία της Εβδόμης Ημέρας, η Χριστιανική Συνέλευση στη Βραζιλία, οι Εκκλησίες του Χριστού, αλλά και οι φονταμενταλιστικές προτεσταντικές ομολογίες, όπως κάποιοι «Ανεξάρτητοι Βαπτιστές» και οι οπαδοί του «Αντιτριαδικού Πεντηκοστιανισμού».

Χριστός Ετέχθη – Μακριά από το “σκότος”

Εμείς τους αφήνουμε όλους πίσω, στο «θρησκευτικό τους σκοτάδι», μαζί με τις “μεσσαιωνικές θεωρίες” τους.

Ευχόμαστε σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, Καλά Χριστούγεννα και Χριστός Ετέχθη (απαντάμε Αληθώς Ετέχθη).

Originally posted 2020-12-25 19:52:39.