Διεθνής σάλος έχει ξεσηκωθεί από τις αλλεπάλληλες πληροφορίες που κάνουν λόγο για στημένη τηλεοπτική προπαγάνδα με δήθεν επίθεση κατά αμάχων με χημικά στην Ντούμα της Συρίας από την νόμιμη Κυβέρνηση. Σε συνέχεια των αιτήσεων της Συριακής Κυβέρνησης του κυρίου Άσαντ και της Ρωσίας, ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων αποφάσισε την αποστολή ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμώνων για την διακρίβωση του εάν και κατά πόσον έγινε πράγματι επίθεση και μάλιστα με χρήση χημικών όπλων και αν αυτή η επίθεση έγινε από τον Συριακό Στρατό ή τους αντάρτες.

“Σήμερα, ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων και η Τεχνική του Γραμματεία ζήτησαν από την Συριακή Αραβική Δημοκρατία να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες για μια τέτοια αποστολή. Αυτό συμπίπτει με την αίτηση της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και της Ρωσσικής Ομοσπονδίας να ερευνηθούν οι αιτιάσεις για χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα. Η ομάδα ετοιμάζεται για να επιχειρήσει στην Συρία σύντομα”, δηλώθηκε από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, σήμερα Τρίτη.

Στις ελάχιστες εναπομείνασες ελεγχόμενες από τους ξενοκίνητους αντάρτες περιοχές, δρουν τα Λευκά Κράνη, μια ανταρτική προπαγανδιστική οργάνωση με έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ομάδες Ρώσων εμπειρογνωμόνων ήδη εξέτασαν την περιοχή και δεν βρήκαν ίχνος χημικής ουσίας. Ερώτημα παραμένει αν οι εικόνες με τους 40 νεκρούς, τους 500 τραυματίες και ημιθανείς Σύρους, μεταξύ των οποίων και μωρά παιδιά, είναι αληθινές ή στημένες και αν οφείλονται σε χημικά και δη του Συριακού Στρατού. Είναι ήδη γνωστό πως στην απελευθερωμένη Γούτα βρέθηκε εργοστάσιο χημικών όπλων των ανταρτών. Και επίσης γνωστό πως η Συρία δεν διαθέτει χημικό οπλοστάσιο, με βάση διεθνείς συνθήκες ελέγχου.

Αν έπεσαν χημικά και δεν τα έριξε η Συριακή Κυβέρνηση, τότε ποιός τα έριξε; Ποιός έριξε τοξικά (ή χημικά) σε αμάχους την στιγμή που τείνει να επικρατήσει καθολικά ο νόμιμος Πρόεδρος της Συρίας κύριος Άσαντ επί των ξενοκίνητων ανταρτών και των κρυφών ξένων συμμάχων τους επί συριακού εδάφους; Ποιός σκέφτηκε να ρίξει τοξικά (ή χημικά) ένα ακριβώς λεπτό μετά την δημόσια ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου κυρίου Τραμπ πως θα αποσύρει σύντομα τα στρατεύματά του από την Συρία;

 

 

Originally posted 2018-04-10 18:46:26.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.