Ο τεχνολόγος και πολιτικός υποψήφιος, ονόματι Γιανγκ, πρότεινε τη χρήση πιστοποιητικών ψηφιακού εμβολιασμού, για να επιταχυνθεί η επανεκκίνηση της κοινωνίας.

Η πρόταση σχολιάστηκε από τους «ακόλουθούς» του στα κοινωνικά μέσα με άφθονες αναφορές στο ναζισμό.

Ο Γιανγκ αναρωτήθηκε εάν υπήρχε τρόπος «κάποιος να δείξει εύκολα ότι έχει εμβολιαστεί – οπότε να χρησιμοποιηθεί ένας γραμμικός κώδικας, όπως αυτή η εφαρμογή, που κατεβάζουν οι άνθρωποι στο κινητό τηλέφωνό τους».

Μάλιστα θεώρησε ότι θα είναι «δύσκολο να γίνουν μαζικές συγκεντρώσεις όπως συναυλίες ή αθλητικοί αγώνες» χωρίς τέτοια παρεμβατική τεχνολογία.

Πολλές τέτοιες εφαρμογές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένου του CommonPass, που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Rockefeller, την οποία πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν υποστηρίξει ως κλειδί για την επιστροφή της «κανονικότητας» στις μετακινήσεις.

Πράγματι, πολλοί έχουν ξεχωριστές ιδέες όπως η ατμόσφαιρα του Τρίτου Ράιχ με την ιδέα της μεταφοράς ενός γραμμικού κώδικα.Μεμονωμένες χώρες έχουν επίσης σκεφτεί να υιοθετήσουν «διαβατήρια υγείας» για κατοίκους που κάνουν το εμβόλιο Covid-19.

Ωστόσο, οι χρήστες των κοινωνικών μέσων δεν είχαν την ιδέα και αποδοκίμασαν αυτά τα «τρυκ του σφραγίσματος».

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς δήλωσαν ότι είναι απρόθυμοι να δεχθούν το πειραματικό εμβόλιο του ιού, επικαλούμενοι την ταχεία ανάπτυξη και τα θέματα ασφάλειας.

Ενώ στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, που ενέκριναν το «εμβόλιο Pfizer-BioNTech», η διάθεσή στο κόσμο μετατρέπεται γρήγορα σε εφιάλτη, με λιποθυμίες σε νοσοκόμες και αλλεργικές αντιδράσεις να κοινοποιούνται στο διαδίκτυο.

Ακόμη χειρότερα, ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες παραδέχτηκαν ότι δεν είναι σαφές εάν ένα εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του ιού και δεν δημοσιοποιείται για πόσο χρονικό διάστημα υποτίθεται ότι διαρκούν τα αποτελέσματά του.

Οι περισσότερες χώρες έχουν τονίσει ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο υποχρεωτικό, παρά ταύτα κάποιοι που «ενδιαφέρονται για την υγεία» υπαινίσσονται ότι θα είναι απαιτητό για τα ταξίδια, για την παρακολούθηση δημοσίων εκδηλώσεων ή ακόμη και για εργασία εκτός οικίας.

Ο αμερικανός «αρχίατρος» Fauci και ο Γκέιτς έχουν από καιρό «ρίξει» την ιδέα των πιστοποιητικών εμβολιασμού, ως προϋπόθεση για το άνοιγμα της κοινωνίας.