Στη Θεσσαλονίκη, ο κόσμος αναζητεί ηγεσία και θέλει να δει την πόλη να προκόβει. Τώρα, που μαχαιρώθηκε η Μακεδονία και τσιμεντώθηκε ο ξένος έλεγχος στην οικονομία, ο ανάστατος λαός ζητάει μια προσωπικότητα που να βγει από εδώ μπροστά για την Ελλάδα.

Η πόλη ξέμεινε με μια τοπική γραφειοκρατία που βλέπει τις ημέρες της να περνούν. Και φαρμακώθηκε με την βουβαμάρα των βουλευτών της, που νίπτουν τας χείρας τους για την Μακεδονία. Το ατυχέστερο: η Θεσσαλονίκη απόμεινε να εκπροσωπείται από έναν απερχόμενο δήμαρχο, που υποστηρίζει με θέρμη τον σκοπιανό μακεδονισμό, ξεστομίζει βαριές κουβέντες για τις εθνικές μας ευαισθησίες, του βρωμάνε οι συμπολίτες του και άφησε την πόλη όπως την βρήκε.

Η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να είναι η εθνική μας εμπροσθοφυλακή και ένα πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα. Όμως, κάτι τέτοιο απαιτεί να αναλάβουν τα ηνία της πόλης άνθρωποι νέοι, που δεν ντρέπονται για την πατρίδα και αγαπούν τους συμπολίτες τους. Αναζητεί μπροστάρη που να εκπροσωπήσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας στο εξωτερικό. Άνθρωπο που θα υπερασπιστεί και θα μεγαλώσει τον τόπο μας.

Υπάρχει μια αξιόλογη φλέβα πολιτών που δεν ξεγελιούνται από τα κόμματα, διαθέτουν υποδομή, είναι άφοβοι και έχουν όραμα για το μέλλον. Μ’ αυτούς συντάσσομαι κι εγώ.


*Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την Δημοτική Παράταξη “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” (www.thessaloniki.plus). Είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας.

*Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα METROSPORT, την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Originally posted 2018-07-23 09:55:48.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.