Την άμεση απόσυρση της σύμβασης και την αναζήτηση κονδυλίων υπέρ της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ ζητούν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης μέσω του επίσημου φορέα τους, ακολουθώντας τους αντίστοιχους συλλόγους Αθηνών και Ρόδου.

Στην επιστολή που έστειλαν στον διοικητή του Οργανισμού κύριο Μπερσίνη κάνουν λόγο για κρυφή ατζέντα τόσο του ΕΟΠΥΥ, όσο και του υπουργείου Υγείας, που αποσκοπεί στην απαξίωση του ιατρικού επαγγέλματος. Οι γιατροί κατηγορούν ΕΟΠΥΥ και Κυβέρνηση για μεθόδευση μείωσης των αμοιβών τους κατά ποσοστό από 25 έως 50%, την ίδια ώρα που δημοσίως αναφέρεται από την Κυβέρνηση πλεόνασμα διπλάσιο του αναμενόμενου. Οι γιατροί τονίζουν πως η απαξίωση του έργου τους έχει αντίκτυπο στη δημόσια υγεία και στην ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες.

Οι αλλαγές στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ αφορούν στις ειδικότητες γενικών ιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων, που αποτελούν τις ειδικότητες του προγράμματος του οικογενειακού ιατρού.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθούν αποφάσεις για περαιτέρω δράσεις μέσω των ιατρικών συλλόγων ενάντια στις αποφάσεις του Οργανισμού και του αρμόδιου Υπουργείου.