Για χτύπημα κάτω από τη μέση έκανε λόγο σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η Φώφη Γεννηματά,  αναφερόμενη στις δηλώσεις του συνυποψηφίου της Ν. Ανδρουλάκη περί κομματικής οικογενειοκρατίας. Το ενωτικό κλίμα του ενθουσιασμού των πρώτων ημερών μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας του πρώτου γύρου, διαδέχεται η εσωκομματική πόλωση, λόγω του ανταγωνισμού που αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο όσο πλησιάζουμε στο δεύτερο γύρο.

Την ίδια ώρα μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια που καταγράφεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους πολίτες που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο και η επιλογή τους ήταν διαφορετική από τις υποψηφιότητες της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη. Ειδικότερα δε, οι ψηφοφόροι που προέρχονται από κομματικούς χώρους εκτός του ΠΑΣΟΚ, που κατά κοινή ομολογία ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής της εκλογικής διαδικασίας, εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το αν συμμετείχαν τελικά στην ανάδειξη ενός νέου φορέα ή στην ανανέωση και ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ.

Η κα Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της εναντίον τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο τόνισε πως δεν επιθυμούσε την επανεκλογή της, όσο και της ΝΔ για την οποία ανέφερε πως δεν διαθέτει πειστικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, ώστε να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος μετεκλογικής συνεργασίας. Κλείνοντας, όλο και περισσότεροι πολίτες δηλώνουν πως ο αριθμός των 210.000 ψηφοφόρων δεν ήταν τόσο μεγάλος ώστε να θεωρηθεί ένδειξη δυναμικής του νέου φορέα, ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και την ανάληψη της ευθύνης από το νέο σχηματισμό.