“Ενώ μικρά οφέλη δεν μπορούν να αποκλειστούν, δεν βρίσκουμε σημαντικά οφέλη στην αύξηση περιστατικών μόλυνσης από την εφαρμογή πιο περιοριστικών μη-φαρμακευτικών παρεμβάσεων. Παρόμοιες μειώσεις σε περιστατικά μόλυνσης μπορεί να επιτευχθούν με λιγότερο περιοριστικές παρεμβάσεις”.

Αυτή είναι η καταληκτική διαπίστωση της επιστημονικής έρευνας του Καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη (Πανεπιστήμιο Στάνφορντ) που μόλις δημοσιεύθηκε σε διεθνούς κλάσης επιστημονικό περιοδικό.

Η εμβληματική διεθνής μελέτη επικεντρώθηκε σε δέκα χώρες και στα διαφόρων επιπέδων περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν με την αιτίαση πως θα περιορίσουν τα περιστατικά μόλυνσης από τον Νέο Κορονοϊό 2019:

Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιράν, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Ισπανία, Νότια Κορέα, Σουηδία και ΗΠΑ.

Σε σύνολο 16 συγκρίσεων μεταξύ χωρών, η έρευνα αντιπαρέβαλε την Σουηδία και την Νότια Κορέα, που δεν εφάρμοσαν υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι και κλείσιμο επιχειρήσεων, με τις υπόλοιπες χώρες της μελέτης.

Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά για τους υπέρμαχους της συνειδητής πολιτικής μεθόδευσης να επιβληθεί γενικός εγκλεισμός του πληθυσμού και ισοπεδωτικό κλείσιμο της οικονομικής δραστηριότητας.

Το έγκλημα του Lockdown τώρα τεκμηριώνεται και με αδιάσειστο επιστημονικό λογισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2021-01-29 11:57:12.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.