hall-of-pontifical-audiences-pope-paul-v1-audience-building-reptile-snake-dragon-revelation-17-catholic-church-933x445

Η εικόνα της Αίθουσας Κοινού “Πάπας Παύλος VI” στο Βατικανό είναι αν μη τι άλλο “διαβολική”. Ο θεατής βλέπει τα “μάτια του φιδιού” να τον κοιτούν από ψηλά, επιβλητικά και απειλητικά. Είναι αντιμέτωπος με το “στόμα του φιδιού” και τα δύο “δηλητηριώδη δόντια του”. Ακόμα πιο απόκοσμη είναι η αρχιτεκτονική διάταξη μέσα στο “στόμα του φιδιού”.

PapalThrone

Η γλυπτή σύνθεση πίσω από τον Ποντίφικα είναι τρομακτικής σύλληψης και απόδοσης. Είναι, υποτίθεται, το γλυπτό της “Ανάστασης”. Αν μη τι άλλο περίεργο, αφού η ανθρωπόμορφη φιγούρα που αναδύεται από τις φλόγες ή τα σώματα που εξαϋλώνονται τριγύρω της δεν είναι αυτή του Ιησού Χριστού.

Δεν είναι επίσης δυνατόν να διαπιστωθεί από μακριά αν όντως έχει πρόσωπο το ανθρωπόμορφο ομοίωμα που υψώνεται πίσω από τον παπικό Θρόνο.

1200px-Aula_Paolo_VI-rooftop

Όπως μπορείτε ήδη να δείτε στην παραπάνω εικόνα, υπάρχουν δύο παράθυρα σε κάθε πλευρά του κτιρίου που μοιάζουν με τα μάτια. Είναι κατασκευασμένα από βιτρό και κάθονται περίπου στα μισά του μήκους του κτιρίου σε κάθε πλευρά.

pope paul audience hall

Το αισθητικό και αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα του σχεδιασμού της Αίθουσας Κοινού Πάπας Παύλος VI είναι: “Ο Πάπας μιλάει μέσα από το στόμα του φιδιού”. Το κεφάλι του φιδιού μέσα στο οποία καλούνται να ακούσουν τα μηνύματα του Πάπα οι πιστοί και καλεσμένοι του βρίσκεται στην καρδιά του Βατικανού.

Το κτήριο σχεδιάστηκε από τον Αρχιτέκτοντα Πιέρ Λουίτζι Νέρβι (Pier Luigi Nervi) (21 Ιουνίου 1891 – 9 Ιανουαρίου, 1979) και ανεγέρθηκε το 1971.

Pier_Luigi_Nervi
Ο Πιέρ Λουίτζι Νέρβι

Η αίθουσα έχει χωρητικότητα 6.300 ατόμων. Το γήπεδο όπου ανεγέρθηκε ήταν δωρεά των Ιπποτών του Κολόμβου. Ενός τάγματος Καθολικών με τεράστια δικτύωση και οικονομική επιφάνεια σε όλο τον κόσμο.

Στο εσωτερικό της αίθουσας κυριαρχεί το 80 τόνων γλυπτό από αμάλγαμα χαλκού που φιλοτέχνησε ο Πέρικλε Φατζίνι (Pericle Fazzini) και φέρει τον τίτλο “La Resurrezione”, “Η Ανάσταση”.

Σε μικρότερη αίθουσα εντός της εγκατάστασης βρίσκεται η Αίθουσα της Συνόδου (Aula del Sinodo).


Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-11-13 15:52:49.