Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Αγαπητέ μου Κωνσταντίνε,

Εγνώσθη απόψε ο θάνατος του Λεωνίδα Παπαγεωργίου, Εθνικού Ευεργέτη, που μαζί με τον αδελφό του Νικόλαο Παπαγεωργίου, συνέστησαν το Ίδρυμα Παπαγεωργίου και χρηματοδότησαν την ανέγερση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στην πόλη μας.

Η πορεία του Λεωνίδα Παπαγωργίου και η ευεργεσία του στους ανθρώπους και τους συμπολίτες μας τον αναβίβασαν σε μεγάλη προσωπικότητα του καιρού μας: από το 1943 που οι Γερμανοί δολοφόνησαν τον πατέρα του, εργάστηκε με οίστρο και εντιμότητα, δημιουργώντας μεγάλη οικονομική περιουσία, που την διέθεσε απλόχερα και ουσιαστικά για την ανακούφιση του ανθρωπίνου πόνου.

Η δωρεά, που υπερέβη τα 30 εκατομμύρια δολάρια, χάρισε στην πόλη της Θεσσαλονίκης ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία διεθνώς.

Νομίζω πως η πόλη και οι συμπολίτες μας του χρωστούν πολλά.

Γνωρίζω την ειλικρινή σου ευαισθησία σε θέματα υγείας και φροντίδας και αναγνωρίζω πως εμφορείσαι από την αξιομνημόνευτη οικογενειακή σου παρακαταθήκη στην εθνική ευεργεσία και την κοινωνική ανταπόδοση.

Γι’ αυτό και πιστεύω πως θα συμμεριστείς την πρότασή μου να ονοματίσουμε μεγάλη οδό της πόλεώς μας στο όνομα του εκλιπόντως Εθνικού Ευεργέτου Λεωνίδα Παπαγωργίου.

Μετά τιμής,

Ιωάννης Νασιούλας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης: “Ιωάννης Νασιούλας – Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη”

Θεσσαλονίκη, 8 Νοεμβρίου 2021

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.