Η «βιομετρική ταυτοποίηση» ξεκινά, στα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια, προς το παρόν εθελοντικά, αλλά ίσως σύντομα υποχρεωτικά;

Από τα δυσμενέστερα σενάρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας, φαντάζουν ότι έρχονται τα «καλά νέα» σχετικά με την «αναχαίτιση» της μόλυνσης, που αποδεικνύεται η αφορμή για την υλοποίηση σχεδίων ελέγχου του ατόμου και της προσωπικότητας.

Κινεζικές εξαγγελίες, Γερμανικές τακτικές

Αυτό που οι Κινέζοι εξαγγέλλουν ως «σφράγισμα για ταξίδια», οι Γερμανοί το υλοποιούν ήδη.

Τα ερωτήματα τα οποία δημιουργούνται όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι αρκετά, ειδικά εάν κανείς λάβει κανείς υπ όψιν του, ότι την διαχείριση τους θα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες.

Οι οποίες και τις καλύτερες των προθέσεων να έχουν, πολλάκις έχουν πέσει θύματα επιθέσεων, που τους έχουν υποκλέψει δεδομένα.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν, ως «δικαιολογία», την ανάγκη για ελέγχους σε αεροδρόμια, χωρίς επαφή και με χρήση μάσκας, η γερμανική εταιρεία Lufthansa, ανακοίνωσε ότι θα είναι η πρώτη, που θα χρησιμοποιήσει βιομετρική πλατφόρμα, για την ταυτοποίηση των επιβατών στα αεροπορικά ταξίδια.

Φακέλωμα, εθελοντισμός, ασφάλεια

 Αυτό το «φακέλωμα» των πολιτών, το οποίο για την ώρα παρουσιάζεται ως «εθελοντικό» προσφέρεται με περιτύλιγμα και ακριβή κορδέλα την «άνεση» και την «ασφάλεια».

Ουσιαστικά οι οπαδοί της «νέας εποχής» και της νέας «μεγάλης επανεκκίνησης» δεν κρύβονται καν πλέον, αλλά  «ομιλούν και κινούνται» ελεύθερα και ανοικτά.