“Συμφωνώ με την πρόταση Ψηφίσματος για το ΚΕΘΕΑ, που φέρνει το ΚΚΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Σωτήριος Ζαριανόπουλος και Μιχαήλ Κωνσταντινίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Στις 14 Οκτωβρίου, θα ψηφίσω θετικά για την υιοθέτηση κοινής γραμμής όλων μας στο ζήτημα της αυτονομίας του ΚΕΘΕΑ από την εκάστοτε Κυβέρνηση και της κοινωνικής του επένδυσης σε “στεγνά προγράμματα”, που δεν ωραιοποιούν ούτε νομιμοποιούν τα ναρκωτικά με βάση την ψευδή και επικίνδυνη διάκριση σε “μαλακά” και “σκληρά”.

Αυτή είναι η δήλωση του Γιάννη Νασιούλα, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η πρόταση Ψηφίσματος έχει αναλυτικά ως εξής:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΘΕΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή του με εκατοντάδες άλλους φορείς της χώρας και απαιτεί την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση αντικαθιστά το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), από ένα διοικητικό συμβούλιο έμμισθο και διορισμένο.

Η επίκληση περί «εξορθολογισμού της χρηστής διαχείρισης και διοίκησης στο ΚΕΘΕΑ» είναι προσχηματική, αστήρικτη και άδικη.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει «ταφόπλακα» στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, αφού με άμεση κρατική παρέμβαση θα διορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και θα καθορίζονται από αυτόν όλες του οι λειτουργίες. Η παρέμβαση αυτή στοχεύει στην πιστή εφαρμογή της δήθεν «αντιναρκωτικής» πολιτικής που υποβαθμίζει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα και στρώνει το δρόμο για τον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης.

Το δημοτικό συμβούλιο, εκφράζοντας τα αισθήματα του λαού της Θεσσαλονίκης, περιβάλλει με ιδιαίτερη εκτίμηση το έργο του ΚΕΘΕΑ στη πόλη, με τα δωρεάν, «στεγνά» προγράμματα που απεγκλώβισαν πολλούς συμπολίτες μας – κυρίως νέους – από τη μάστιγα των ναρκωτικών και άλλων εξαρτήσεων. Το ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκαετίες δράσης του στη χώρα μας έχει δώσει τα «δείγματα γραφής» του και είναι οι χιλιάδες νέοι και οι οικογένειες τους, που από το δρόμο των ναρκωτικών σήμερα είναι λειτουργικά ενταγμένοι στην κοινωνική ζωή και δράση.

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης απαιτεί την ανάκληση και κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης και διοίκησης του ΚΕΘΕΑ. Καλεί τους βουλευτές να μη κυρώσουν τη πράξη αυτή στη Βουλή. Καλεί τους φορείς της πόλης να πράξουν το ίδιο.

Απαιτεί να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του, να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Originally posted 2019-10-11 19:07:04.