Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται,
νέος ήλιος της ελευθερίας!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματα τους!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματα τους!

Έτσι ξεκινάει ο Εθνικός Ύμνος των Σκοπίων. Και δεν προβλέπεται να αλλάξει. Αυτό καταγγέλει ο ανεξαρτήτος υποψηφίος Δημάρχος Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Νασιούλας: “Ο Εθνικός Ύμνος των Σκοπίων δεν προβλέπεται να αλλάξει, αν λάβουμε υπόψιν όσα γράφονται στην προδοτική και κατάπτυστη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Εξαιρέθηκε από αυτήν, όπως και εξαιρέθηκε και η διασαφήνιση πως δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος”.

Ο Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με μεγάλη εμπειρία στις διαδικασίες προενταξιακού διαλόγου χωρών υπό ένταξιν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει θέσει στον πυρήνα της αυτοδιοικητικής του προγραμματικής τοποθέτησης την υπεράσπιση των δικαίων της Μακεδονίας και την ακύρωση στην πράξη και με κάθε τρόπο της Συμφωνίας των Πρεσπών: “Σκοπός της κατάπτυστης συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, που αποτελεί εσχάτη προδοσία και οφείλει να κριθεί δικαστικά, είναι η νομιμοποίηση της ύπαρξης δήθεν μακεδονικού έθνους και δήθεν μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, με την κατά δεκάδες χιλιάδες απόδοση ελληνικών ταυτοτήτων σε Σκοπιανούς“, λέει ο Ιωάννης Νασιούλας και συνεχίζει:”Και 500.000 ελληνικές ταυτότητες να δοθούν σε Σκοπιανούς, αν αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα συλλογικού αυτοπροσδιορισμού ως Μακεδόνες, θα είχαν κάνει μια τρύπα στο νερό. Τώρα, οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς τους δίνουν το δικαίωμα αυτό”.

“Μέχρι σήμερα οι Σκοπιανοί δεν είχαν από την Ελλάδα την συμφωνία να προβαίνουν σε συλλογικό αυτοπροσδιορισμό ως “Μακεδόνες” στο έθνος. Γι αυτό και οι ξένοι πάτρωνές τους απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε διμερή συμφωνία μαζί τους, που να εκχωρεί το δικαίωμα χρήσης του ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας για την υπηκοότητα και την γλώσσα. Οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς εκχώρησαν έτσι όλα τα νομικά εργαλεία ώστε οι Σκοπιανοί να επικαλούνται την ύπαρξη μακεδονικού έθνους ατομικώς και συλλογικά και η Ελλάς να το αποδέχεται επισήμως, διμερώς και όχι πολυμερώς: έτσι, αν αύριο το κράτος των Σκοπίων εκλείψει, θα μας μείνουν οι δήθεν Μακεδόνες και κανείς διεθνώς δεν θα δεσμεύεται από καμμία συμφωνία, πέραν από την δύσμοιρη Ελλάδα και τους προδομένους Έλληνες”.

“Διαβλέποντας την εθνικά προδοτική αυτή εξέλιξη, κινήθηκα μεθοδικά ήδη από το καλοκαίρι”, αναφέρει ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Νασιούλας, “με επιστολή που έστειλα στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ, όπου και τόνιζα πως δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος. Ακολούθως, ανακοίνωσα την Πρωτοβουλία για την Μακεδονία. Έτσι θα πάω από εδώ και πέρα, και σε όποιον αρέσει”.

Και καταλήγει: “Πώς θα σας φαινόταν να παιανίζει μπάντα του ελληνικού στρατού, μπροστά από το άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτου, Εθνικό Ύμνο φιλοξενούμενης χώρας που να λέει τα παρακάτω”;

Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται,
νέος ήλιος της ελευθερίας!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματα τους!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματα τους!

Απ’την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει,
της Δημοκρατίας του Κρουσέβου!
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!

Τα Μακεδονικά όρη τραγουδούν δυνατά,
νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις!
Η Μακεδονία ελεύθερη,
Ελεύθερη ζει!
Η Μακεδονία ελεύθερη,
Ελεύθερη ζει!

Originally posted 2019-01-09 11:12:39.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.