Ίσως βρισκόμαστε το χειρότερο επίπεδο της ιστορίας του νεοελληνικού κράτους. Ο Νίκος Κοτζιάς απέδειξε σε όλες τις πτυχές της Ελληνικής διπλωματίας, ότι είναι ο χειρότερος Υπουργός Εξωτερικών από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους. Σε όλες τις περιπτώσεις των Εθνικών μας θεμάτων διατηρούμε μια περίεργη υποτακτική στάση που χάριν της ειρήνης της περιοχής μας, χάνουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα και προκαλούμε εμείς οι ίδιοι με τη στάση μας, την όρεξη των γειτόνων μας.

Το μεγάλο ζήτημα που έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη θητεία του, ως Υπουργός Εξωτερικών, είναι το Σκοπιανό. Τα γεγονότα έως σήμερα δείχνουν, ότι όχι μόνο παραχώρησε κατ’ ουσίαν το όνομα “Μακεδονία”, αλλά χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα και καμία δικαιοδοσία, και χωρίς να έχει την έγκριση, είτε του κοινοβουλίου, είτε του Ελληνικού λαού, “παραχώρησε” γλώσσα και εθνότητα. Μία καταστροφική εξέλιξη για την Ελλάδα, που θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα ψέματα που υπεγράφησαν  στις Πρέσπες με ευθύνη του κ. Κοτζιά δεν θα συνεχιστούν, και ο ίδιος θα έχει συνέπειες.

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι τα Ελληνοτουρκικά, που σιωπηλά, η κυβέρνηση “φλερτάρει” με την κυβέρνηση Ερντογάν στο θέμα της Θράκης. Υπάρχουν συνεχώς υποχωρήσεις με πιο πρόσφατη το ζήτημα συνταξιοδότησης των Μουφτήδων, ενώ καλλιεργείται συνεχώς και εντέχνως το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Μουσουλμανικής μειονότητας, ειδικά με τα τελευταία ζητήματα της “Τουρκικής” Ένωσης Θράκης που δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το κομμάτι της Θράκης, μαζί με τους φυλακισμένους Έλληνες αξιωματικούς, τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις έρευνες για το πετρέλαιο, αποτελεί το μεγάλο σκάνδαλο της υποχωρητικότητας Κοτζιά, με απρόβλεπτες συνέπειες στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, που σε συνδυασμό με το Κυπριακό, έχουμε υποστεί ήδη τεράστια ήττα έναντι της Τουρκικής προκλητικότητας.

Στο ζήτημα των Ελληνοαλβανικών εκκρεμοτήτων όλοι κατανοούμε ότι ο πρωθυπουργός με τον κ. Κοτζιά, ευνοούν την υποχωρητικότητα μας για το καλό της ειρήνης στην περιοχή, όπως και με τα Σκόπια, αφού πιστεύουν ότι εάν υποχωρήσουμε έναντι των δύο γειτόνων μας, αυτοί θα απαρνηθούν τους Τούρκους και θα συμμαχήσουν μαζί μας. Μα, πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κανείς αν πιστεύει ότι με τη δική μας υποχώρηση θα έχουμε μεγάλες επιτυχίες σε σχέση με την Αλβανία και τα Σκόπια;

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς ανοίγει ένα μεγάλο και επικίνδυνο μέτωπο με τη Ρωσία, που ο καθένας θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι επιθυμεί τη σύγκρουση και τη ρήξη. Θέλοντας να δικαιολογήσει την αντίδραση του κόσμου για το Σκοπιανό, προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι πίσω απ’ όλα κρύβεται η Ρωσία και δεν αντιδρά πραγματικά ο κόσμος. Είναι επικίνδυνη αυτή η σκέψη, γιατί πρώτα απ’ όλα υποβιβάζει τη νοημοσύνη μας και δεύτερον, οδηγεί τις σχέσεις μας με τη Ρωσία σε επικίνδυνα μονοπάτια, επειδή ο ίδιος έχει μια περίεργη προσωπική άποψη, χωρίς να υπολογίζει τα συμφέροντα της πατρίδας.

Είναι ο επικίνδυνος ο κ. Κοτζιάς και πρέπει να απομακρυνθεί ΑΜΕΣΑ