andrei maslov
Ο Πρεσβευτής της Ρωσσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μασλόφ

Ηχηρό ΌΧΙ του Ιωάννη Νασιούλα στην ανακοίνωση της παράταξης ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης για μετονομασία της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας. Σε συνέχεια της επιστολής του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” Γιάννης Νασιούλας απευθύνει επίσημη επιστολή στον Πρεσβευτή της Ρωσσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μασλόφ.

Cover TA PENINTA XRONIA TIS ZOIS MOY

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Νασιούλα προς Μασλώφ εξασφάλισε η Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ και το παραθέτει αυτούσιο:

“Θεσσαλονίκη, 3 Απριλίου 2020

Κύριε Πρεσβευτά,

Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει την τιμή να διαθέτει λεωφόρο στο όνομα της ιστορικής Βασιλίσσης της Ελλάδος και Πριγκίπισσας της Ρωσσίας Όλγας Κωνσταντίνοβνα Ρωμανώφ και πριν λίγα χρόνια απέκτησε και ένα εμβληματικό άγαλμά της. Το ύψους τριών μέτρων γρανιτένιο άγαλμα, ήταν δωρεά προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, της Πανρωσικής Στρατιωτικής Ιστορικής Ένωσης, του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδης», της «Ομοσπονδιακής Εθνικής και Πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας» και του ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού, για τη συμπλήρωση των 165 χρόνων από τη γέννηση της «Όλγας των Ελλήνων».

Cover King Konstantine I Greece Edouard Driault

Πρόσφατα, διατυπώθηκε το αίτημα να μετονομαστεί η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας. Θα επιθυμούσα να θέσω υπόψιν σας πως η πολιτική μου θέση είναι αντίθετη με την προτεινόμενη αυτή μετονομασία. Θα καταψηφίσω στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης κάθε τέτοιο αίτημα που θα υποβληθεί.

Cover VASILEFS KONSTANTINOS

Γνωρίζοντας πως συμμερίζεστε την μεγάλη αγάπη και εκτίμηση που τρέφουν Έλληνες και Ρώσσοι για την Βασίλισσα Όλγα, που αναδείχθηκε σε φωτεινό παράδειγμα πίστης, φιλανθρωπίας και πατριωτισμού, μια γέφυρα αγάπης και φιλίας μεταξύ των δύο μας λαών, θέτω ευγενικώς υπόψιν σας την πολιτική μου διάθεση να υπερασπιστώ αυτή την ιστορική παρακαταθήκη από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μετά τιμής

Ιωάννης Νασιούλας

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη”

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

IOANNIS NASIOULAS
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Originally posted 2020-04-03 20:22:51.