Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού που θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή, με έντονα καιρικά φαινόμενα στο σύνολο της χώρας. Η εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων θα περιλαμβάνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται να συνοδευτούν και από δυνατές χαλαζοπτώσεις.

Η λεγόμενη “Ευρυδίκη” έχει ήδη επηρεάσει από το πρωί τη Νότια Πελοπόννησο, ενώ αναμένεται να πλήξει έως το απόγευμα την Αν. Στερεά, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Μετά τα μεσάνυχτα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξαπλωθούν στο ΒΑ Αιγαίο. Από το πρωί της Τρίτης το ίδιο κύμα πρόκειται να πλήξει την Μακεδονία και τη Θράκη. Παράλληλα, από τα Δυτικά θα εμφανιστούν έντονες καταιγίδες που θα εξαπλωθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρότερα στο Ιόνιο και κατά διαστήματα στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ, ενώ τοπικά στο Ιόνιο αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ.

Η ίδια κατάσταση, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα συνεχιστεί και την Τετάρτη με τους ισχυρούς ανέμους να εξαπλώνονται και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα παραμείνουν ισχυρά έως και την Παρασκευή, με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους στα πελάγη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να εκδώσει δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προς ενημέρωση των πολιτών και ενεργοποίηση της κρατικής μηχανής.