Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας υπήρξε επιλογή των Αμερικανών, των Βρετανών, του Πάπα Ρώμης, των διεθνών κερδοσκόπων εις βάρος του Ευρώ, των περιφερόμενων μικροεμπόρων κρυπτο-νομισμάτων τύπου bitcoin και Ελλήνων μεγαλο-επιχειρηματιών με τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Τα μεγάλα αφεντικά από την αλλοδαπή, είχαν φροντίσει να το καταστήσουν σαφές στην δημοσιογραφική και πολιτική πιάτσα των Αθηνών το φθινόπωρο του 2014. Σε περίπτωση που κάποιος ήταν βαρύκοος ή αργός στην αντίληψη, δεν έμενε παρά να ανοίξει το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση και να δει την άγρια διαπόμπευση των ανθρώπων της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά από τους εντεταλμένους υπαλλήλους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο δρόμος του κυρίου Τσίπρα δεν εμποδίστηκε με λύσσα από κανέναν. Συμφεροντολόγοι, που προηγουμένως είχαν ψηφίσει τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου για να πτωχεύσει την Ελλάδα, ήταν η μισή του εκλογική βάση. Όμως, η άλλη μισή ήταν συνειδητοποιημένοι Έλληνες πατριώτες.

Μια πιο σκοτεινή ημέρα ξημέρωσε. Οι Έλληνες θα απομείνουν πολύ, πολύ φτωχοί, άνεργοι και δηλητηριασμένοι. Θα τους κυνηγούν τράπεζες και δικαστήρια. Ποιός θα τους προστατεύσει; Και ποιός θα υπερασπιστεί το συμφέρον της χώρας; Σε κανένα από τα δύο αυτά ερωτήματα δεν πείθει ο λόγος της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία ήξερε από το καλοκαίρι του 2009 πως ο επόμενος πρωθυπουργός θα οδηγούσε την χώρα στο ΔΝΤ. Μισόλογα στον παραταξιακό τύπο πως τους το σφύριξαν από τις Βρυξέλλες υπάρχουν για όσους αρέσκονται να σκαλίζουν τα παλιά αρχεία. Όμως ο κύριος Αντώνης Σαμαράς δεν πήρε τους βουλευτές του να παραιτηθούν όλοι μαζί και να μην υπογραφεί ποτέ αυτό το μαύρο χαρτί όπως το πάσαραν στον κύριο Παπανδρέου κι αυτός σ’ εμάς. Η Νέα Δημοκρατία του κυρίου Σαμαρά δεν απέτρεψε την υπογραφή του Μνημονίου.

Ας πιστώσουμε στον κύριο Σαμαρά την φιλεργατικότητά του. Και το οτι έβαλε στον πάγο όλες τις αποικιοκρατικές πρόνοιες του Μνημονίου για Υπερταμεία και συνέχιση του ξένου ελέγχου μέχρι να αλλάξει χέρια όλη η κρατική περιουσία και τα πετρέλαια. Ας του αναγνωρίσουμε ότι δεν χόρεψε τανγκό με τους Σκοπιανούς για το όνομα που τόσο ορέγονται.

Τώρα μπήκαμε στην εποχή του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Τα μέτρα που ψήφισε ο κύριος Τσίπρας θα τεθούν σε ισχύ τα πρώτα χρόνια που θα κυβερνήσει. Οι λύκοι παραφυλάν να τον δουν πώς θα τα βγάλει πέρα. Κανείς δεν μπόρεσε να διακρίνει, όμως, ποιά είναι η κριτική του απέναντι στις καταχρηστικές προβλέψεις του Μνημονίου, που στερεί την χώρα από την περιουσία της. Εκτός και αν το κείμενο είναι έτσι και έτσι θα πορευτούμε. Κανείς δεν ακούει μια εθνική αφήγηση για την επιθετική διεκδίκηση των Σκοπίων. Εκτός και αν η πολιτική μασκότ του κυρίου Μητσοτάκη είναι ο αναξιόπιστος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κύριος Γιάννης Μπουτάρης, που δεν έχει λεφτά να αγοράσει μια φάτνη του νεογέννητου Χριστού για να την βάλει στην πλατεία.

Κανείς δεν είδε κήρυξη εθνικού συναγερμού για την δημογραφία μας που αποσυντίθεται λόγω των ανεξέλεγκτων εισερχομένων και της γενικής διάλυσης των οικογενειών. Εκτός αν η λαμπρή πολιτική μας για την κοινωνική συνοχή είναι η αλλάγή φύλου και ταυτότητας από χαντακωμένους εφήβους ή οι κεντρικές συμμαχίες με τους συνδικαλιστές της ομοφυλοφυλίας. Κανείς δεν άκουσε κάτι για εθνικό συναγερμό στην δημόσια διοίκηση. Εκτός και αν με αυτό το κράτος μπορούμε να σταθούμε ως χώρα. Κανείς δεν άκουσε για κάθαρση στο Δικαστικό Σώμα. Εκτός και αν είμαστε όλοι ευχαριστημένοι που πολιτικοί και επιχειρηματίες καταλήστεψαν τον ελληνικό λαό και κόβουν βόλτες ελεύθεροι.

Ο κύριος Μητσοτάκης δεν έχει προκαλέσει μια εκτεταμένη και σοβαρή συζήτηση για την SIEMENS και για το πώς δεν διώχθηκαν οι αυτουργοί και οι παραλήπτες των χρηματισμών. Δεν μίλησε ακόμη με πειστικό τρόπο για την τύχη όσων πληροφοριών υπάρχουν για τους λογαριασμούς της Ελβετίας, αλλά δεν περιλαμβάνονται την υφιστάμενη σύνθεση της λίστας Λαγκάρντ. Οι Έλληνες θέλουν να πεισθούν πως ο κύριος Μητσοτάκης δεν είναι ο επόμενος άνθρωπος των Αμερικανών και πως δεν τον εκβιάζουν σκοτεινοί τύποι με την κατηγορία πως κρύβει λεφτά στην Ελβετία. Οι Έλληνες θέλουν να πιστέψουν στον επόμενο πρωθυπουργό, γιατί έχασαν την πίστη τους στον κύριο Τσίπρα.

Originally posted 2017-11-30 09:55:22.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.