“Κυριακή 24 Μαΐου στις 11:00, όλες και όλοι στην Αγία Σοφία: αντεπίθεση πυκνής τάξης για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Τούρκους. Σας περιμένω”!

Αυτό είναι το δημόσιο κάλεσμα του Γιάννη Νασιούλα, Επικεφαλής Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη”, προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της Θεσσαλονίκης για την επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Τα άστοχα μέτρα περιορισμού των εκκλησιαστικών ιερών λειτουργιών και της δημόσιας έκφρασης απέτρεψαν την τέλεση των καθιερωμένων επιμνημόσυνων δεήσεων στην μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Τούρκους: των προγόνων μας από την Ανατολική Θράκη, τον Πόντο και την Μικρά Ασία.

Η ημέρα μνήμης της 19ης Μαΐου δεν στάθηκε δυνατόν να γεμίσει από πάνδημη κραυγή για δικαίωση της μνήμης των σκοτωμένων και βασανισμένων Ελλήνων της Ιωνίας. Στην επιμνημόσυνη δέηση που θα ψαλεί στις 11:00 την 24 Μαΐου 2020 στην Αγία Σοφία, η παρουσία όλων θα είναι μια πράξη καταδίκης κάθε απόπειρας υποδούλωσης του φρονήματος και απόξυσης της εθνικής μνήμης.

Κυριακή 24 Μαΐου στις 11:00, όλες και όλοι στην Αγία Σοφία: αντεπίθεση πυκνής τάξης για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Τούρκους. Σας περιμένω!

Δημοσιεύτηκε από Ιωάννης Νασιούλας στις Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!