Bill-Gates-Donald-Trump-Feature

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ D.C – Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μόλις διέκοψε την χρηματοδότηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας. Ο πρόεδρος ζητά να απαντηθούν ερωτήσεις σχετικά με την αποτυχία του οργανισμού να προειδοποιήσει αξιόπιστα και υπεύθυνα την διεθνή κοινότητα για τη φύση του Νέου Κορονοϊού 2019.

grecobooks -50%

Ο ΠΟΥ λαμβάνει τεράστια χρηματοδότηση από την φιλανθρωπική κερδοσκοπία γιγαντιαίων διαστάσεων του Μπιλ Γκέιτς. Η εντολή του Τραμπ θα επηρεάσει το μέρος της χρηματοδότησης του ΠΟΥ που προέρχεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και συντρίβει κυριολεκτικά τα σχέδια του Γκέιτς: χωρίς τις ΗΠΑ στο επικοινωνιακό παιχνίδι του τρόμου, όλη η μπίζνα των υποχρεωτικών εμβολιασμών πάει κατά διαόλου.

Κατά συνέπεια, πολλές από τις πολιτικές του ΠΟΥ, ιδίως σε τομείς του οικογενειακού προγραμματισμού και της πολιτικής εμβολιασμού παγκοσμίως, θα αντιμετωπίσουν όχι μόνον πρόβλημα βιωσιμότητας αλλά και ζήτημα νομιμοποίησης.

Ο Linsey McGoey, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Essex του Ηνωμένου Βασιλείου και συγγραφέας του “No Such Thing as a Free Gift: Το Ίδρυμα Γκέιτς και η Τιμή της Φιλανθρωπίας”, είναι βαθιά σκεπτικιστής για τη φιλανθρωπία στο σύνολό της, υποστηρίζοντας ότι μερικές φορές μπορεί να βλάψει τη δημοκρατία μακροπρόθεσμα: «Η φιλανθρωπία μπορεί και χρησιμοποιείται σκόπιμα για να αποσπάσει την προσοχή από διαφορετικές μορφές οικονομικής εκμετάλλευσης που στηρίζουν την παγκόσμια ανισότητα σήμερα», είπε στο MintPress News.

Όπως σημείωσε το περιοδικό Foreign Policy, «λίγες πρωτοβουλίες πολιτικής ή κανονιστικά πρότυπα που έχουν τεθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ανακοινώνονται προτού ελεγχθούν ανεπίσημα από το προσωπικό του Ιδρύματος Γκέιτς». Υπό αυτήν την έννοια, ο πλούτος του είναι εξαιρετικά αντιδημοκρατικός, δίνοντάς του δικαίωμα αρνησικυρίας στις αποφάσεις και τις οδηγίες οργανώσεων που πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά από τους υψηλότερους εκπροσώπους του παγκόσμιου πληθυσμού και όχι από έναν πολύ πλούσιο άνθρωπο.

Ο Τραμπ συντρίβει την μεγάλη μπίζνα του Γκειτς με τον ΠΟΥ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε τον ΠΟΥ για την κριτική που του άσκησε όταν απαγόρευσε τα ταξίδια στις ΗΠΑ από την Κίνα, κατά τις πρώτες ημέρες του ξεσπάσματος. Η εντολή Τραμπ αποδεικνύεται τώρα πως έσωσε χιλιάδες ζωές. Η στάση του ΠΟΥ διερευνάται…

Ενώ φαίνεται ότι τα μέτρα τιμωρίας του Trump που στοχεύουν στον ΠΟΥ στην πραγματικότητα προορίζονται να τραβούν μια γραμμή στην άμμο μεταξύ της πολιτικής του και των πολιτικών του Μπιλ Γκέιτς και του Δρ. Fauci, ο Τραμπ επέλεξε μια προσεκτική πορεία στην επίθεση ενάντια στις πρώτες συστάσεις του ΠΟΥ. Ο Τραμπ πιστεύει ότι αυτές οι συστάσεις ήταν παραπλανητικές και τείνουν να βοηθήσουν στην εξάπλωση του ιού.

«Η επίθεση του ΠΟΥ στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς θέτει την πολιτική ορθότητα πάνω από τα μέτρα διάσωσης», δήλωσε ο Τραμπ.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο σε συνέντευξη τύπου στο Rose Garden την Τρίτη.

Επιπλέον, ο πρόεδρος διατύπωσε ότι ο ΠΟΥ έπαιξε ρόλο στην «κακή διαχείριση και συγκάλυψη» των ποσοστών μετάδοσης ιών κοραναϊού στα πρώτα στάδια του σε όλο τον κόσμο. Ήθελε εξάπλωση της μόλυνσης;

«Ο ΠΟΥ υποστήριξε την παραπληροφόρηση της Κίνας σχετικά με τον ιό, λέγοντας ότι δεν ήταν μεταδοτικός και ότι δεν υπήρχε ανάγκη για ταξιδιωτικές απαγορεύσεις», είπε.

«Η εξάρτηση του ΠΟΥ από τις γνωστοποιήσεις της Κίνας προκάλεσε πιθανώς είκοσι φορές περισσότερα θύματα από τον ιό παγκοσμίως, και μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από αυτό», δήλωσε ο Αμερικάνος Πρόεδρος, προκαλώντας σεισμό.

Ο Τραμπ προχώρησε περαιτέρω για να επισημάνει ότι ο ΠΟΥ δεν είχε διερευνήσει πληροφορίες που βρέθηκαν αξιόπιστες σχετικά με τον ίδιο τον ιό. Με βάση τις εκτιμήσεις του, η Κίνα απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες και επιπλέον, ο ίδιος ο ΠΟΥ δεν έλαβε δείγματα του ιού έτσι ώστε άλλοι επιστήμονες να αρχίσουν να ερευνούν τη φύση του νέου ιού κορώνα που προκαλεί το Covid-19

Συνδέοντας την κακοδιαχείριση του ΠΟΥ με την κινεζική πολιτική, ο πρόεδρος καταδίκασε την Κίνα για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών και για την εξαφάνιση ιατρικών ερευνητών που ήταν επικριτικοί για την αρχική κινεζική αντίδραση στα τέλη του περασμένου έτους.

«Αν ο ΠΟΥ είχε κάνει τη δουλειά του για να πάρει ιατρικούς εμπειρογνώμονες στην Κίνα για να εκτιμήσει αντικειμενικά την κατάσταση στα ανοικτά και για να αντιμετωπίσει την έλλειψη διαφάνειας της Κίνας, το ξέσπασμα θα μπορούσε να περιοριστεί στην πηγή του», είπε.