Κύμα οργής και διαμαρτυριών κατά της απόφασης του Δήμου Θεσσαλονίκης από τους καταστηματάρχες, τους εργαζομένους και τους κατοίκους σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή:

ο λόγος για τον ποδηλατόδρομο που εισέβαλε καταστροφικά στην ζωή του μεγάλου εμπορικού άξονα της Θεσσαλονίκης και φέρνει οικονομική καταστροφή, αστική ερήμωση και… σκοτάδι.

Αυτό είναι το αίσθημα που εισέπραξε ο επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη’, Γιάννης Νασιούλας, στην αυτοψία-επιθεώρηση που πραγματοποίησε στον πολύπαθο οδικό άξονα, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020.

“Ο ποδηλατόδρομος πρέπει να φύγει”

“Ο ποδηλατόδρομος της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή πρέπει να φύγει άμεσα”, τόνισε ο Γιάννης Νασιούλας. Και συνεχίζει: “Ίσα που προλαβαίνουμε να σώσουμε την εμπορική περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα. Μπροστά μας, απλώνεται ένα βαθύ χαντάκι οικονομικής καταστροφής που θα εκταθεί τουλάχιστον για την επόμενη τριετία. Ο ποδηλατόδρομος είναι μια σφαίρα στο κεφάλι 60,000 ανθρώπων που ζουν από την εμπορική υπόσταση της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή”.

Ο ποδηλατόδρομος μπορεί να είναι απογοητευτικά άδειος από ποδηλάτες, αλλά κατάφερε στις λίγες εβδομάδες λειτουργίας του να σκοτώσει την εμπορική κίνηση στο μεγαλύτερο μήκος του άξονα της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Δημιούργησε απίστευτο κυκλοφοριακό μαρτύριο για παραπάνω από 1500 κατοίκους και επαγγελματίες που έχουν ανάγκη από θέση στάθμευσης και προκάλεσε αστική ερήμωση, με αισθητή την μείωση των πεζών που κινούνται στον πάλαι ποτέ υπερτοπικό εμπορικό άξονα της Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-09-23 08:48:07.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.