“Φέρνουμε το Διεθνές Συνέδριο Κοινωνικής Οικονομίας το 2020 στην Θεσσαλονίκη”! Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του οργανισμού CIRIEC International, Δρ. Ιωάννης Νασιούλας.

Ο Ιωάννης Νασιούλας, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας

“Από τις 4 ως τις 6 Ιουνίου του 2020, περισσότεροι από 400 διακεκριμένοι παράγοντες της δημόσιας, κοινωνικής και συνεταιριστικής οικονομίας, επιστήμονες, στελέχη των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ, του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας και του ΟΗΕ, επενδυτές και τραπεζικοί, καθώς και ερευνητές, θα βρίσκονται στην καρδιά της Μακεδονίας, στην Θεσσαλονίκη”, τονίζει ο Γιάννης Νασιούλας.

ioannis nasioulas thessaloniki 1
“Ήδη δεκάδες θέσεις εργασίας για τις ημέρες εκείνες προγραμματίζουμε να καλύφθούν από μια πολυάριθμη ομάδα συμπολιτών μας από την Θεσσαλονίκη – και αυτό με κάνει υπερήφανο”! (Γιάννης Νασιούλας)

“Πρότεινα στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού CIRIEC, το επόμενο Διεθνές Συνέδριο να λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη. Εγγυήθηκα πως η διοργάνωσή του θα είναι μια μεγάλη επιτυχία και πως θα προσφέρει το έδαφος για να θεσμοθετηθεί η μόνιμη διεξαγωγή του στην Θεσσαλονίκη. Θέλω να δω την Θεσσαλονίκη να γίνεται Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα της Κοινωνικής Οικονομίας. Και αυτό είναι το πρώτο πραγματικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Θέλω μια Θεσσαλονίκη και μια Ελλάδα που θα ξανασταθεί στα πόδια της με αξιοπρέπεια, δουλειά και ευκαιρίες για όλες και όλους – και κυρίως για τις νέες και τους νέους μας”, καταλήγει η Γιάννης Νασιούλας, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και εκλεγμένο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη“.

ellopia (c).jpg

Διοργανωτής του Διεθνούς Συνεδρίου είναι το CIRIEC International και το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας. Όπως μας εξηγεί ο Διευθυντής του Ινστιτούτου, Γιάννης Νασιούλας: “Πρόκειται για έναν συνολικό προϋπολογισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Αναμένουμε πως πολλά ξενοδοχεία της πόλης μας θα υποδεχθούν το πλήθος των διεθνών συμμετεχόντων. Ήδη δεκάδες θέσεις εργασίας για τις ημέρες εκείνες προγραμματίζουμε να καλύφθούν από μια πολυάριθμη ομάδα συμπολιτών μας από την Θεσσαλονίκη – και αυτό με κάνει υπερήφανο”.

Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας

Το CIRIEC είναι το εμβληματικό «Διεθνές Κέντρο για την Μελέτη της Δημόσιας, της Κοινωνικής και της Συνεταιριστικής Οικονομίας» (Centre International de Recherches et d’Information sur l’Economie Publique, Sociale et Coopérative). Ιδρύθηκε το 1947 στις Βρυξέλλες και είναι διαχρονικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.Έχει πρωταγωνιστήσει στην έρευνα και στη διαμόρφωση πολιτικών, συντονίζοντας ένα διευρυμένο δίκτυο με πλήθος εθνικών κλάδων, επιλεγμένους οργανισμούς-μέλη και εκατοντάδες επιστήμονες εξειδικευμένους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Μέλη του είναι οι μεγαλύτεροι συλλογικοί οργανισμοί και ενώσεις κρατικών επιχειρήσεων κοινής ωφελείας της Ευρώπης, καθώς και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, επιχειρήσεις και ινστιτούτα με υψηλή εξειδίκευση στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας είναι το πρώτο και μόνο μέλος του CIRIEC από την Ελλάδα, επενδύοντας σε μια θεσμική σχέση με προοπτική, ανοίγοντας έναν ορίζοντα ευκαιριών για την μεταφορά τεχνογνωσίας διεθνούς επιπέδου, την δημιουργία θέσεων απασχόλησης για υψηλής εξειδίκευσης νέους επιστήμονες, την κοινή εξασφάλιση ποιοτικών χρηματοδοτήσεων για έργα ευρέως κοινωνικού αντικτύπου και την ενδυνάμωση των πολιτικών για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Πληροφορίες και Εγγραφές για το 33ο Διεθνές Συνέδριο του CIRIEC (4-6 Ιουνίου 2020, Θεσσαλονίκη):