Σάλος έχει προκληθεί με τις συνεχιζόμενες εχθρικές μεθοδεύσεις των Σκοπιανών, στο πλαίσιο της κατάπτυστης Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ: ανάρτησαν παραπλανητικές πινακίδες στα ελληνικά αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου και της Ολυμπιάδος, τα οποία ούτως ή άλλως δεν τους ζητήθηκε να αφαιρέσουν από τους δημόσιους χώρους τους.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήδη, “ειδικά συνεργεία” έχουν αναλάβει τον βανδαλισμό των πινακίδων, ώστε αργά ή γρήγορα αυτές να έχουν εξαφανιστεί, από τα ούτως ή άλλως απόκρυφα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί.

20190728_170453_0000.png

Η πινακίδα που ανάρτησαν δεν αναφέρει πως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Φίλιππος ο Β΄και η Ολυμπιάδα είναι Έλληνες. Αντίθετα, η διατύπωση είναι εξίσου κατάπτυστη και ασαφής με όλες τις άλλες που ανευρίσκονται στο κείμενο της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Όπως φαίνεται παρακάτω, η πινακίδα αναφέρει: “Προς τιμήν του Μεγάλου Αλέξανδρου, ιστορική φυσιογνωμία που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτισμική και ιστορική κληρονομία. Εδώ απεικονίζεται ως έφιππος πολεμιστής».

Το κείμενο δεν λέει πουθενά πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας. Λέει πως ο Μέγας Αλέξανδρος “ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά”. Δηλαδή, αφήνει να εννοηθεί πως “ανήκει και στην ιστορία και τον πολιτισμό των Μακεδόνων και του Μακεδονικού Λαού (makedonskiot narod), όπως ορίζονται στην Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, Άρθρο 7, παράγραφοι 1-5, που “έχουν την δική τους ιστορία, τον δικό τους πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται” στο οικείο άρθρο για την Ελλάδα.

skopje sign in greek statue of alexander the great.jpg

Ο υπουργός που υπέγραψε την προδοσία της Μακεδονίας, Νίκος Κοτζιάς, προέβη σε προκλητική ανάρτηση στο Twitter, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια:

“Σήμερα μπήκε στα Σκόπια κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η πινακίδα που λέει ότι ο Μ. Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων. Πρόκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού. Απάντηση σε όσους με έβρισαν”.

Η πινακίδα δεν αναφέρει πουθενά πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αναδημοσιεύουν την είδηση, όπως η Εφημερίδα ΑΥΓΗ,  δεν κατέστη εφικτό να κατανοήσουν το εξόφθαλμο ψεύδος του Νίκου Κοτζιά.

Γνωρίζουν να διαβάζουν δήθεν “Μακεδονικά”. Με ό,τι το ελληνικόν έχουν μυωπία…


Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της ΕυρωπαΪκής Επιτροπής. Είναι Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Originally posted 2019-08-17 07:55:45.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.